Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Norwegianin uudet säännöt käsimatkatavaroille

Norwegianin on ottanut käyttöön uudet käsimatkatavarakäytännöt.
Uusi käytäntö ei vaikuta varauksiin, jotka on tehty ennen 23. tammikuuta.

Norwegian on rajoittanut matkustamoon tuotavien tavaroiden määrää, mutta samalla kasvattanut istuimen alle tulevan laukun kokoa, nostanut kirjattavan matkatavaran painon 20 kilosta 23 kiloon ja nostanut Flex- ja Premium -lippujen käsimatkatavaroiden yhteenlasketun painon 10 kilosta 15 kiloon.

”Kaikki matkustajat, lipputyypistä riippumatta, voivat tuoda matkustamoon yhden edessä olevan istuimen alle mahtuvan laukun. Jos asiakas ei tarvitse muuta käsimatkatavaraa, hän voi varata LowFare-lipun ilman lisäkustannuksia. Ne, jotka haluavat ottaa mukaan matkustamoon myös matkatavarahyllylle sijoitettavan laukun, voivat tehdä sen ennen matkaa lisämaksua vastaan tai valitsemalla toisen lipputyypin matkavarauksen yhteydessä”, sanoo Norwegianin VP Product Management Cecilie Nybø Carlsen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Useimmat lentokoneistamme kuljettavat 186 matkustajaa ja koneissa on tilaa noin 80 käsimatkatavarahyllylle sijoitettavalle laukulle. Nyt, kun uusi käytäntö on astunut voimaan, tavoitteenamme on tehdä koneeseen noususta sujuvampaa matkustajillemme, säästää aikaa käsimatkatavarahyllyllä olevien matkatavaroiden uudelleen järjestelyssä ja auttaa varmistamaan, että koneemme lähtevät ajallaan”, sanoo Nybø Carlsen.

 

Käsimatkatavarat ja lipputyypit:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

LowFare:

Matkustajat voivat tuoda matkustamoon vain yhden istuimen alle sijoitettavan laukun, jonka enimmäispaino on 10 kiloa.
Jos he haluavat ottaa mukaansa useamman käsimatkatavaran, tulee heidän maksaa matkatavarahyllylle sijoitettavasta käsimatkatavarasta, lisätä varaukseen kirjattava matkatavara tai valita toinen lipputyyppi.
Matkatavarahyllylle sijoitettavan käsimatkatavaran voi varata viimeistään neljä tuntia ennen lähtöä. Matkatavarahyllylle sijoitettavan käsimatkatavaran hinta on lennosta riippuen 5–9 euroa.

 

LowFare+:
Matkustajat voivat ottaa mukaan matkustamoon istuimen alle sijoitettavan laukun lisäksi yhden laukun, joka voidaan sijoittaa käsimatkatavarahyllylle. Yhteenlaskettu enimmäispaino on 10 kiloa.
Lisäksi he voivat ottaa mukaansa yhden kirjattavan matkatavaran, jonka enimmäispaino on 23 kiloa.
Jos matkustamo on täynnä, LowFare+-asiakkaiden käsimatkatavara kirjataan portilla ruumaan meneväksi matkatavaraksi veloituksetta.
Ne, jotka haluavat varmistaa tilan käsimatkatavaroille matkatavarahyllyllä, voivat lisätä Priority Boardingin varaukseensa, jolloin he ovat ensimmäisten joukossa, jotka pääsevät koneeseen.

Flex/Premium/PremiumFlex:
Matkustajat voivat ottaa mukaan matkustamoon istuimen alle sijoitettavan laukun lisäksi yhden laukun, joka voidaan sijoittaa käsimatkatavarahyllylle. Yhteenlaskettu enimmäispaino on 15 kiloa.
Lisäksi Flex-, Premium- tai PremiumFlex -asiakkaat voivat ottaa mukaan kaksi kirjattavaa matkatavaraa, joiden molempien enimmäispaino on 23 kiloa.

 

Uusi käytäntö ei vaikuta lippuihin, jotka on ostettu ennen 23. tammikuuta.

 

Jos lippu on ostettu ennen sitä, niin ruumaan otettavien matkatavaroiden koko- ja painorajoitukset:

Hintaan sisältyvät käsimatkatavarat:

  • Yksi käsimatkatavara maksutta.
  • Yksi pieni edessä olevan istuimen alle asetettava henkilökohtainen esine, kuten pieni käsilaukku, ohut tietokonelaukku tai verovapaita ostoksia sisältävä kassi.

Koko- ja painorajoitukset

Lipputyyppisi määrittää, kuinka painava käsimatkatavara saa olla.
Jos käsimatkatavarat ylittävät lipun tyyppiin perustuvan rajoituksen, ne toimitetaan ruumaan, ja tästä veloitetaan lisämaksu lentomatkan osuutta kohti.

Suurin sallittu paino

  • LowFare, LowFare+, Flex, Premium 10 kg
  • PremiumFlex 15 kg
  • Dubain-lennoilla8 kg (painorajoitusten vuoksi)

 

Lähde Norwegian

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.