Hyppää sisältöön
· Leena

Nouseeko WOW uudelleen siivilleen?

Islantilaisen WOW-lentoyhtiön reilun viikon takainen konkurssi jätti arviolta 10 000 matkustajaa ympäri maailmaa ja toiset lentoyhtiöt tarjosivat groundatuille asiakkaille rescue-lentoja takaisin kotiin.

WOWin konkurssi aiheutti Islannissa historian isoimman massairtisanomisen, noin 1 500 henkilöä.  Näistä 1 100 oli suoraan WOW Airin palkkalistoilla ja loput lentokenttätyöntekijöitä.

Nyt Skúli Mogensen haluaa nostaa yhtiön uudelleen siivilleen. Hän etsii 40 miljoonan dollarin pääomaa aloittaakseen lentobisneksen uudelleen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olen oppinut läksyni”, Mogensen lupaa.

Suunnitelmien mukaan uusi liikenteenharjoittaja ostaisi WOW Airin jäljellä olevat varat, mukaan lukien WOW-brändin, ja toimisi aluksi leasing-pohjalla.

Heti toimiluvan saamisen jälkeen uusi yhtiö vuokraisi neljä A321neoa ja yhden A320neon nimettömälle eurooppalaiselle lentoyhtiölle 12 viikon ajaksi.

Kesäkuun loppuun mennessä se lentäisi Keflavíkista Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan, kuten Lontooseen, Pariisiin, Kööpenhaminaan, Amsterdamiin, Barcelonaan, Baltimoreen, Bostoniin ja New Yorkiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suunnitelman mukaan yhtiöllä olisi ensi vuonna tähän aikaan seitsemän lentokonetta ja vuoteen 2021 mennessä kymmenen lentokonetta.

Mogensenin kerrotaan tekevän suunnitelmia joidenkin entisten työntekijöidensä kanssa. Suunnitelmissa korostetaan, että he ovat oppineet läksynsä, ja uusi yhtiö olisi puhtaasti halpalentoyhtiö.

Suunnitelmien mukaan Morgensen tiimeineen omistaisi yhtiöstä 51 % ja sijoittavat 49 %.

Suunnitellun yhtiön johto on valmis alentamaan palkkojaan jopa 30 % ensimmäisen vuoden ajaksi. Uuden yhtiön arvioidaan olevan voitollinen jo vuoden kuluttua.

Leena