Olympiaterminaali täyttää 70 vuotta

Helsingin eteläsatamaan valmistui olympialaisten aattona uusi, upea Olympiaterminaali, jota myös Meriasemaksi kutsuttiin.

Juhlavuoden kunniaksi Helsingin Satama on kohentanut veteraaniterminaalinsa olemusta uusimalla sen aulatilat.

 

Museosuojellussa rakennuksessa haluttiin palauttaa sisätiloja lähemmäs alkuperäistä: remontissa poistettiin vuosien varrella rakennettuja, jo käytöstä poistuneita rakenteita. Nyt lähtöaula ilahduttaa matkailijoita entistä avarampana ja valoisampana.

 

Istumapaikkoja lisättiin ja vanhat funkisnahkapenkit entisöitiin. Alkuperäiset kiviset ikkunasyvennykset, lattian suuri kompassiruusu sekä juuri tähän rakennukseen suunnitellut ovenkahvat O-kirjaimineen säilytettiin.

 

Lähtöaulaan avautuu kesällä uusi Aperol lounge. Yrittäjä on sama kuin terminaalin ravintola Bistro O:lla, minkä edellisenä kesänä uusittu, aurinkoinen terassi on jo valmiina kesään.

 

Terminaalin lähtöselvitysportit ja niiden järjestelmät uusittiin samanlaisiksi kuin Länsiterminaali 2:lla ja Katajanokan terminaalilla jo on käytössä.

Kesän aikana satama kunnostaa terminaalin matkustajakäytävää ja maihinnoususiltaa. Valaistus toteutetaan tehokkailla ledeillä, joka myös säästävät energiaa. Pinnat uusitaan ja vanhat, tammiset puukaiteet hiotaan ja maalataan uuteen kukoistukseen.

Matkustajasilta saa uuden kangasmaton. Toisin kuin voisi luulla, se on helppo pitää puhtaana, ja tarvittaessa rikkoontuneet osat on myös helppo vaihtaa uusiin. Plussapuoliin lasketaan myös materiaalin kestävyys ja paloturvallisuus. Ja tietenkin matkustajat ensimmäisenä huomaavat sen, että matkalaukkujen vetämisestä aiheutuva melu vaimenee selvästi kangasmaton ansiosta.

 

Lähde: Helsingin Satama

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X