Hyppää sisältöön
· Leena

Onko Joonin taru lopussa?

Air France perusti reilu vuosi sitten uuden lentoyhtiön, Joonin. Nyt sen kohtalo on avoinna.

Kun Joon joulukuussa 2017 perustettiin, oli sen tarkoitus olla uusi innovatiivinen lentoyhtiö, jonka kohderyhmäksi haettiin 18-35 -vuotiaita työssäkäyviä milleniaaneja.

Emoyhtiö Air Francen mukaan Joonista ei haluttu halpalentoyhtiötä vaan tarkoitus oli tarjota yhtäläiset palvelut kuin emoyhtiö Air Francen lennoillakin.
Joonin sanottiin oleva ”lifestyle brand” ja ”state of mind”. Silloisen tiedotteen mukaan Joonista tuli Air Francen tutkimuslaboratorio, missä testataan erilaisia uusia ideoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhtiö laajensi reittiverkostoaan reippaalla tahdilla ja lento Euroopan lentojen lisäksi mm. Brasiliaan, Etelä-Afrikkaan, Malediiveille ja Seychelleille.

Yhtiön kotikenttä oli Pariisin Charles de Gaulle.

Nyt Joonin kohtalo on vaakalaudalla. Air France-KLM:n uuden CEOn, Ben Smithin kerrotaan suunnittelevat Joonin sulauttamista emoyhtiö Air Franceen. Hänen mukaansa Joon ei ikinä kunnolla löytänyt paikkaansa.

Neuvottelun Joonin sulauttamisesta Air Franceen ovat nyt käynnissä ja näyttää todennäköiseltä, että Joonissa työskentelevät 550 henkilöä siirtyisivät Air Francen palvelukseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena