OnniBus.com myy tyhjän vieruspaikan 50 % alennuksella

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka on antanut ohjeistukset joukkoliikenteen toimijoille.

Ministeri Harakka kehotti tarjoamaan tarvittaessa viereisen istumapaikan tyhjäksi esimerkiksi alennuksella.

OnniBus.com tarttui ministerin ideaan ja 11.6 alkaen viereisen istumapaikan voi ostaa tyhjäksi 50 prosentin hinnalla.

Tyhjän paikan varaaminen alennuksella tapahtuu siten, että matkahakua tehdessä syötetään promokoodikenttään “TURVA” ja myytävien lippujen määräksi valitaan 2. Tällöin ensimmäinen lippu on normaalihintainen ja toinen lippu on 50 % alennuksella.  Paikanvarausvaiheessa klikataan istumapaikkakartasta halutut kaksi vierekkäistä paikkaa. Toinen lippu ei oikeuta matkustamaan, vaan se ainoastaan mahdollistaa viereisen paikan varaamisen tyhjäksi. Edellytyksenä on, että autossa on vapaana vierekkäiset paikat.

OnniBus.com Oy:n toimitusjohtaja Lauri Helke perustelee uutta käytäntöä: “Alan toimijoille on esitetty vaatimuksena, että joka toinen paikka pitäisi jättää tyhjäksi. Se tuplaisi lippujen hinnat ja esimerkiksi sellaisessa tapauksessa, että samassa taloudessa asuvat haluaisivat matkustaa vierekkäin, maksettaisiin turhaan tuplahinta. On oikeudenmukaisempaa, että jokainen voi vaikuttaa matkakustannuksiinsa ja turvaväleihin joustavasti itse”, Helke sanoo.

Helke pitää ministerin ideaa toimivana kaikille kaukoliikenteen toimijoille: “Me olemme ensimmäinen yritys, joka tarttuu ministerin ideaan. Toivon, että tästä tyhjän paikan alennetusta hinnasta tulee standardi, jotta kuluttajien luottamus joukkoliikenteen turvallisuuteen saadaan säilymään.”

 

Lähde OnniBus.com

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X