Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

ÖÖD-peilimökit tulevat Suomeen

Virolainen ÖÖD (=yö) tuo veikeitä peilimökkejä Suomeen. Ensimmäiset Marimekko kuosein sisustetut ÖÖD-mökit valmistuvat joulukuussa Pyhtään Verssonkankaalle ja seuraavaksi yrityksellä on suunnitelmissa laajentaa toimintaa  Mikkeliin. Lisäksi keskusteluja käydään jo mm. Naantalin ja Kuusamon kanssa.

Yritys perustettiin vuonna 2018, kun veljekset Jaak ja Andreas Tiik eivät löytäneet mieleistään majoitusta luonnosta. Nykyään ÖÖD-peilimökkejä on yli kahdessakymmenessä maassa, kolmella eri mantereella. Pyhtään Versso on yrityksen ensimmäinen kohde Suomessa. ÖÖD Hotels suunnittelee tuovansa 60–80 peilimökkiä eri puolille Suomea seuraavien 3–5 vuoden aikana. Yritys etsii yhteistyökumppaneiksi sopivia maanomistajia niin saaristosta, järviseudulta, etelärannikolta kuin Lapista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

– ÖÖD-rakennukset sulautuvat luontevasti monenlaisiin näyttäviin luonnonmaisemiin, joita Suomessa on tarjolla runsaasti. Etsimme aktiivisesti paikallisia maanomistajia, joilla on erityisiä ja helposti saavutettavia maa-alueita, ja olemme kiinnostuneita yhteistyöstä. Tavoitteenamme on, että peilimökit johdattavat vierailijat näihin upeisiin luontokohteisiin. Tiimimme odottaa innolla Suomen ensimmäisen ÖÖD-kohteen valmistumista tänä vuonna, ÖÖD Hotelsin toimitusjohtaja Andreas Tiik kertoo.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ÖÖD Hotels panostaa materiaalien paikalliseen hankintaan ja suunnittelee mökkinsä kestämään sääolosuhteita ja aikaa. Peilimökkien rakentamisessa painotetaan vähäistä ympäristövaikutusta, ja ne sulautuvat visuaalisesti ympäristöönsä. Versson saaren talot ovat uusin ÖÖD Hotelsin prototyyppimalli, joka hyödyntää viimeisimpiä innovatiivisia materiaaleja ja tuotteita energiatehokkuuden maksimoimiseksi ja mökkien ympärivuotisen käytön mahdollistamiseksi.

– Mökeissä vältetään kertakäyttöisiä muoveja, käytetään vähän energiaa kuluttavia valaistusratkaisuja ja suositaan paikallisia tuotteita ja palveluita. ÖÖD Hotels pyrkii kunnioittamaan paikallista ympäristöä ja jättää ympäristön luonnontilaan vierailijoiden elämyksen takaamiseksi: luontoa parhaimmillaan ja villeimmillään, Tiik jatkaa.

Lisätietoja ÖÖD-peilimökeistä:
ÖÖD Housen yhteydenotot (englanniksi)
Gertrud Ots, Head of Marketing
gertrud@oodhouse.com

 

Lähde: Business Finland

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.