Hyppää sisältöön
· Leena

Pandat houkuttivat Ähtäriin

Vuosi sitten Kiinasta Suomeen saapunut pandapariskunta Jin Baobao ja Hua Bao, suomalaisittain Lumi ja Pyry olivat Ähtäri Zoon viime vuoden kiistaton vetonaula.

Eläinpuistossa vieraili vuoden 2018 aikana 275 000 kävijää, mikä on noin 100 000 kävijää enemmän kuin edellisenä vuonna.

”Olen tyytyväinen viime vuoteen niin kävijämäärien kuin taloustietojenkin perusteella”, toteaa Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Jonna Pietilä. ”Myös liikevaihto ja tulos tulevat ylittämään tavoitteet”, jatkaa Pietilä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Parannamme puiston viihtyisyyttä kevään aika. Esimerkiksi pandakierroksen varrelle tulee alppiruusuja, jotka kasvavat luonnonvaraisena pandojen asuinalueilla Lounais-Kiinan vuoristometsien rinteillä”, kertoo Pietilä.

Puiston kävelyreittiin tehdään myös muita käyntikokemusta parantavia muutoksia ja eläin- sekä kasvitietoutta lisätään niin opastetauluihin kuin nfc-tekniikalla toimivaan mobiiliopastukseenkin.

Ähtäri Zoon oma ympäristökasvattaja aloitti tehtävässään joulukuussa. Hän laatii ympäristökasvatussuunnitelman ja huolehtii jatkossa myös suunnitelman ylläpidosta. Tehtävään kuuluu eläinopastusten sisältöjen kehittäminen ja tietouden jakaminen sekä oppilaitosten kanssa tehtävä yhteistyö. Ympäristökasvattaja kehittää leirikoulu- ja luokkaretkipalveluja vastaamaan opettajien ja oppilaiden tarpeita. Ympäristökasvatuksen päämäärä on kestävä kehitys ja elämäntapa.

Leena