Hyppää sisältöön
Pariisin olympialaisten maskotti
· Riikka Krenn

Pariisi valmistautuu olympialaisiin: hotellien varausaste jo yli 50%

Pariisin hotellikapasiteetista merkittävä osuus on jo varattu viisi kuukautta ennen olympiatulen syttymistä.

Vuoden 2024 kesäolympialaiset järjestetään Pariisissa 26.7.–11.8.2024. Kisojen alkuun on vielä viisi kuukautta, mutta CoStar Groupin tietojen mukaan Pariisin hotellien varausaste on jo nyt ylittänyt 50 prosenttia.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pariisin majoitustilastot olympialaisten ajalle

 

Korkeimmillaan varausaste on viikonloppuna 2.–3.8., jolloin molempien öiden varausaste on 59,2 prosenttia. Vertailulukuina viime vuonna tähän aikaan vastaavat luvut olivat 5,0 % ja 4,5 %. Ainoa alle 50 prosentin varaustaso olympialaisten ajanjaksolla on tällä hetkellä sunnuntaina 11. elokuuta (46,4 %), jolloin järjestetään olympialaisten päättäjäiset.

Hintoihin odotetaan tuntuvaa nousua

Olympialaisten vaikutus näkyy hotellivarauksissa Pariisin kaupungin lisäksi koko Île-de-Francen alueella. Korkeimmat luvut metropolialuetta tarkastellen ovat lauantaina 3. elokuuta (44,9 %) ja sunnuntaina 28. heinäkuuta (43,5 %).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Olympialaiset näkyvät Pariisin huonehinnoissa jo nyt. Hintojen ennustetaan nousevan heinä- ja elokuussa merkittävästi erityisesti ylempien hintaluokkien hotelleissa.

 

Kuva: IOC
Tilastot: CoStar Group

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.