Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Pienillä paikkakunnilla on näytön paikka ensi kesän lomakohteina

Leif Neuvonen, ebookers

 

Poikkeusvuosi on laittanut kertaheitolla suomalaisten matkasuunnitelmat uusiksi, mutta samalla se on kylvänyt suomalaisiin kiinnostuksen siemenen kotimaan matkailua kohtaan. Viime kesä osoitti, että kotimaan matkailulla on valtavasti tarjottavaa ja täydet eväät uuteen renesanssiinsa.

Monien silmät avautuivat ehkä ensimmäistä kertaa upeille kohteille, joita kotimaamme tarjoaa. Viime vuonna sosiaalisen median valtasivat upeat kuvat muun muassa kesäisestä Hangosta, kansallisromanttisesta Punkaharjusta, pittoreskista Mathildedalista ja myöhemmin syksyllä upean ruskaisesta Lapista. Kuinkakohan moni on aiemmin nähnyt kotimaan kohteita esiteltynä näin houkuttelevasti ja monipuolisesti?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Positiivisista rokoteuutisista huolimatta kiinnostus kotimaanmatkailua kohtaan näyttää olevan nousussa. Tammikuussa 2021 teettämämme kyselytutkimuksen mukaan jopa 50 % suomalaisista kokee koronan lisänneen kiinnostusta kotimaata kohtaan myös matkailumaana. Vastaajista 77 % kertoi valitsevansa ensi kesän lomakohteen kotimaasta.

Suomi on henkeäsalpaavan kauniin luonnon, vähäeleisen elämyksellisyyden ja rauhallisuuden tyyssija, mikä vastaa täydellisesti tällä hetkellä väljyyttä ja luonnon rauhaa kaipaavan kansan matkailuhaaveisiin. Jos tämä näytön paikka osataan nyt hyödyntää, kenties kotimaan kohteiden joukosta löytyy uusia, pienempiä kohteita elämyksellisen loman viettämiseen.

Joku päivä maailma taas hiljalleen avautuu, mutta on sitä ennen on mahdollisuus jättää lähtemätön vaikutus kotimaisten matkailijoiden sydämiin.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

*Tutkimuksen lisätiedot: ebookersin teettämä Matkailutrendit kesälle 2021 -tutkimus tehtiin Norstatin kuluttajapaneelissa viikolla 1 ja siihen vastasi 1020 suomalaista iältään 18–69 vuotta. Otos kiintiöitiin kansallisesti edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.

 

Kuva: Visit Finland

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.