Hyppää sisältöön
· Leena

Pietari ja Saimaa matkailulliseen yhteistyön

Pietari, Leningradin alue ja Saimaan kaupungit aloittavat yhteistyön matkailun markkinoinnissa, tuotekehityksessä ja myynnissä.

Tavoitteena on houkutella matkailijoita Pietariin ja Saimaalle Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Keski-Euroopasta.

Yhteistyön tuloksena lisätään matkanjärjestäjien tietoisuutta mahdollisuudesta yhdistää nämä kaksi kohdetta rajanylittävässä matkailussa ja tuoda asiakkaita kokemaan elämyksiä ympäri vuoden – myös huippusesonkien ulkopuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saimaalta mukana yhteistyössä ovat Imatra, Lappeenranta, Mikkeli ja Savonlinna, jotka yhdessä muodostavat Lake Saimaa Purest Finland markkinointikonsortion.

Yhteistyön tavoitteena on tuottaa matkanjärjestäjille ja incoming-toimistoille luotettavaa tietoa reitityksistä, liikenneyhteyksistä ja viisumimääräyksistä. Lisäksi suositellaan parhaille matkareiteille sopivia käyntikohteita ja matkailupalveluja. Toimimalla yhteistyössä liikenneoperaattorien kanssa pyritään parantamaan kohteen saavutettavuutta erityisesti Aasiasta ja takaamaan sujuva liikkuvuus kohteessa.

Matkanjärjestäjiä tuetaan myös tuottamalla asiakasprofiilitietoa potentiaalisista kuluttajakohderyhmistä valituilla markkinoilla. Profiilitieto auttaa matkailuyrityksiä kehittämään matkailijoiden tarpeita ja odotuksia vastaavia tuotteita.

Kolmen vuoden projektilla parannetaan Pohjois-Euroopan ja erityisesti Pietarin-Saimaan matkakohteen tunnettuutta ja viestitään sen potentiaalista kohteena, jossa yhdistyvät kulttuuri, historia ja elämykset puhtaassa ja raikkaassa luonnossa. Projekti saa rahoitusta EU:n Kaakkois-Suomen – Venäjän rajan ylittävän yhteistyön ohjelmasta (South-East Finland – Russia 2014-2020 cooperation programme).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisätiedot Jaana Komi, toimitusjohtaja, Savonlinnan Seudun Matkailu Oy, puh. +358 40 730 9765

Leena