Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Pikku-Finlandia sai jatkoaikaa

Alun perin Finlandia-talon perusparannuksen aikaiseksi väistötilaksi suunniteltu tapahtumakeskus on ollut niin suosittu, että se saa jatkaa toimintaansa vielä Finlandia-talon uudelleenavajaisten jälkeenkin ainakin vuoden 2025 loppuun saakka.

Finlandia-talo Oy on anonut Helsingin kaupungilta viiden vuoden lisäaikaa. Toiveena on siis jatkaa Pikku-Finlandian hyvin alkanutta tarinaa, kun kaupunki kehittää Töölönlahden aluetta.

Pikku-Finlandia on lunastanut paikkansa yhtenä kaupungin ihastelluimmista tapahtumakeskuksista. Sen tilavarauskalenterit ovat avajaisistaan, maaliskuusta 2022 lähtien olleet täynnä. Finlandia Cafe&Wine -viinikahvilan asiakaspaikkojen täyttöaste ylittyi kolminkertaisesti tavoitteesta.
Pikku-Finlandia on nähtävyys ja upea rakennus on herättänyt kansainvälistäkin huomiota arkkitehtuurillaan sekä voittanut useita viestintäalan palkintoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomalaiseen ruokaan, taiteeseen, tapahtumiin ja musiikkiin keskittynyt Pikku-Finlandia on tuonut yleisölle avoinna olevia tapahtumia suositun viinikahvilan ohella. Pikku-Finlandia tulee olemaan Finlandia-talon käytössä vielä vuoden 2025, jolloin myös perusparannettu Finlandia-talo avaa ovensa.

Helsingin kaupunki on nyt kaavailemassa Pikku-Finlandian rakennuksen jatkokäyttöä ja suunnittelee sen siirtoa mahdollisesti Tapulikaupunkiin, jossa se palvelisi Helsingin medialukion lisätilana syksystä 2026 alkaen. Ennen lopullista päätöstä tarkastellaan vielä tarkennettua suunnitelmaa ja aikataulua Finlandia-talon ja Töölönlahden alueen kehittämisen osalta. Kaupunkiympäristön toimiala huomioi suunnittelussa muun muassa alueen tulevan palvelutarjonnan ja tapahtumallisuuden edistämisen näkökulman.

Lähde: Finlandia-talo

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.