Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Pikku-Finlandialle haetaan jatkoaikaa, Finlandia-taloon majoitustiloja 

Kaupunkilaisten olohuoneeksi muotoutuneelle Pikku-Finlandialle haetaan jatkoaikaa.

Viime vuosi oli tapahtumakeskus Pikku-Finlandialle suuri menestys. Uuden Finlandia Cafe&Wine -viinikahvilan asiakaspaikkojen täyttöaste ylittyi kolminkertaisesti tavoitteesta ja alkuperäinen 12 kuukauden liikevaihtotavoite ylitettiin kymmenessä kuukaudessa. Pikku-Finlandiassa on järjestetty jo 400 juhlaa, kokousta, kansainvälistä kongressia, gaalaa, konserttia ja yleisötapahtumaa.

Finlandia-talo on hakenut Pikku-Finlandialle jatkoaikaa Helsingin kaupungilta. Tapahtumakeskukselle on kysyntää: tarvetta lisää muun muassa se, että Suomi toimii vuonna 2025 Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) puheenjohtajamaana. Etyj-järjestön 50-vuotisjuhlakokous järjestetään Helsingissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Helsingissä on pulaa muuntautuvista ja moneen taipuvista tapahtumapaikoista. Viime vuosi oli huikea menestys ja kertoo myös siitä, miten hienosti tapahtuma-ala on toipunut koronasta. Pikku-Finlandian kysyntä on ylittänyt kaikki odotukset. Varauskanta tällekin vuodelle on erinomainen ja meillä on todella kiinnostavia ajankohtaisia tapahtumia tulossa. Viinikahvilan menestys kertoo siitä, että alueelle tarvitaan elämyksellisiä palveluja myös kuluttajille ja matkailijoille. Myös uudistuva Finlandia-talo vastaa tähän kysyntään”, Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen sanoo.

 

Finlandia-taloon uniikkia majoitusta

Finlandia-talo avataan yleisölle alkuvuodesta 2025, jolloin uudistetut tilat avautuvat konsertti- ja tapahtumakäyttöön. Perusparannuksen myötä muun muassa rakennuksen energiatehokkuus ja tilojen esteettömyys paranevat. Tulossa on myös uusi suurempi keittiö, joka mahdollistaa entistä paremmat ravintolapalvelut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Urakan valmistumisen jälkeen Finlandia-talo avaa pohjoisosansa yleisölle. Pohjoispäätyyn luodaan yllätyksellinen Experience Finlandia -konsepti, joka koostuu viinikahvilasta, designkaupasta, elämyksellisestä näyttelystä sekä uniikeista majoitustiloista.

Entiset kaupunginorkesterin tilat saavat täysin uudenlaisen käyttötarkoituksen, kun sinne tuodaan yleisölle avoin Suomea, Alvar Aallon tuotantoa ja Finlandia-talon historiaa esittelevä elämyksellisen näyttelykokonaisuus. Näyttelyn suunnittelusta vastaa Ateljé Sotamaa ja se avataan kesällä 2025.

Osana Experience Finlandia -konseptia matkailijoille avataan majoituskäyttöön kaksi Finlandia-talon pohjoisosassa sijaitsevaa huoneistoa, jotka ovat toimineet aikoinaan talon työntekijöiden asuntoina ja myöhemmin kokoustiloina.

Uusiin palveluihin kuuluu myös Finlandia Lounge, joka on arkisin tapahtumajärjestäjien yksityiskäyttöön vuokrattava korkeatasoinen baari- ja ravintolatila, ja viikonloppuisin kaikille avoin bistro.

Viimeksi kokoustilana toiminut terassisali saa uuden elämän viinikahvilana ja design-kauppana. Sen suurelta terassilta on upeat näköalat Töölönlahdelle. Keväällä 2025 avattavassa uudessa viinikahvilassa tulee olemaan erilaiset puitteet ja tarjoilut kuin Pikku-Finlandian suositussa Finlandia Cafe&Winessa.

Tietolaatikko

  • Finlandia-talon perusparannus on käynnissä. Uudistettu Finlandia-talo avataan yleisölle alkuvuodesta 2025.
  • Talon pohjoisosa avataan yleisölle uudistuneiden palvelukonseptien kera.
  • Alvar Aallon suunnitteleman Finlandia-talon päärakennus on valmistunut vuonna 1971 ja sen kongressisiipi 1975. Taloa laajennettiin Veranda-tilalla vuonna 2011.
  • Tämän mittaluokan perusparannusta ei ole aikaisemmin tehty.
  • Perusparannuksen tilaaja ja rakennuksen omistaja on Helsingin kaupunki, jonka organisaatiossa toteutuksesta ja rakennuttamisesta vastaa Kaupunkiympäristön toimiala.
  • Perusparannuksen pääsuunnittelija on Teemu Tuomi ja Arkkitehdit NRT Oy ja urakoitsijana toimii Skanska.

 

Lähde: Finlandia-talo

 

 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.