Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Pikku-Finlandiasta tulee uusi kohtaamispaikka

Italialainen marmori ja suomalainen puu lyövät kättä Helsingissä Töölönlahden rannalla.

Vuonna 1971 valmistuneessa Alvar Aallon suunnittelemassa Finlandia-talossa alkaa perusparannustyöt keväällä 2022. Remontin arvioidaan kestävän kaksi ja puoli vuotta.

Huhtikuun lopulla Finlandia-talon kyljessä on alettu myllertää maata. Puinen Pikku-Finlandia alkaa pikku hiljaa hahmottua. Sen on määrä valmistua vielä loppuvuonna ja virallisia avajaisia tammikuussa 2022.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aalto-yliopiston kansainvälinen opiskelijaryhmä on suunnitellut uuden tapahtumakeskuksen, joka kootaan puumoduuleista. Julkisivun katseenvangitsijoina toimivat kuoritut mäntyjen rungot.

Pikku-Finlandiasta saadaan nauttia vain pari vuotta, sillä kun Finladia-talon perusparannus on saatu tehtyä, rakennus on tarkoitus siirtää koulujen ja päiväkotien väistötilaksi.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

”Pikku-Finlandiaan tulee noin 2000 neliömetriä muunneltavia tapahtumatiloja. Tilassa voi järjestää jopa 1100 henkilön kongressin. Istuva illallinenkin onnistuu 800 vieraalle. Live-keikkojen järjestäjät ovat olleet erittäin kiinnostuneita Pikku-Finlandiasta, sillä viime vuosina useita keikkapaikkoja on suljettu. Kysyntää monipuoliselle tapahtumatilalle löytyy”, iloitsee Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

Pikku-Finlandian suunnittelussa tehtiin yhteistyötä Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen kanssa. Suunnittelukurssille osallistui 18 maisterivaiheen opiskelijaa. Kurssilla luoduista ehdotuksista valittiin toteutettavaksi Jaakko Torvisen konseptiin perustunut Finlandia Forest. Toteutuksen tarkemmat suunnitelmat on laatinut koko Finlandia-talon perusparannuksen pääsuunnittelija Arkkitehdit NRT Oy.

”Meihin teki suuren vaikutuksen Finlandia Forest -ehdotuksen oivallus tuoda kokonaisia puunrunkoja sisätiloihin ja rakennusta kiertävälle terassille. Ne toimivat myös kantavina pilareina. Männyt on jo käyty valitsemassa loviisalaisesta metsästä. Rungot on kuorittu ja niiden upeimmat oksat säilytetty”, Johanna Tolonen kuvailee.

Tapahtumatilojen lisäksi Pikku-Finlandiassa toimii Finlandia Café, jonka aukioloaikoja laajennetaan aamusta iltaan. Kahvilan suurista lasiseinistä avautuu upea näköala Töölönlahdelle ja puistoon. Rakennusta kiertää viihtyisä terassi. Kaikille avoin kahvila ja terassi houkuttelevat viihtymään.

”Finlandia Café on kaikille avoin olohuone, jonne voi poiketa aamiaiselle, lounaalle tai kahville. Iltaisin tunnelmaa luo viinibaari, jossa on mittava valikoima viinejä ja niiden pariksi suunniteltuja annoksia. Kesäisin Finlandia Café elävöittää Töölönlahden aluetta tarjoamalla valmiita piknik-kasseja ja lainaamalla vilttejä eväsretkeä varten. Keittiöpäällikkömme Mika Jokela kehittää myös valikoiman mukaan myytäviä delituotteita, joita voi ostaa kotiin”, Tolonen paljastaa.

Vaihtuvat taidenäyttelyt jatkuvat Pikku-Finlandiassa. Niiden lisäksi kahvilassa järjestetään ohjelmallisia illanviettoja. Pikku-Finlandian tiloja voi varata myös yksityistilaisuuksiin, kuten häihin ja syntymäpäiväjuhliin.

 

Lähde: Finlandia-talo

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.