Pohjois-Karjalan hyvä kesäsesonki

Pohjois-Karjalan rekisteröity majoitusmyynti ylsi kesä-heinäkuussa uuteen ennätykseen.

Rekisteröityjä yöpymisiä kirjattiin kesä-heinäkuussa yhteensä 155800, mikä on 15 100 yöpymistä enemmän kuin edellisenä vuonna.

Rekisteröityjen yöpymisten määrässä ei kuitenkaan päästy kesän 2019 ennätykseen, jolloin kesä-heinäkuussa rekisteröitiin 173 500 yöpymistä.

Vertailussa on huomioitava, että suurista majoitusyksiköistä esimerkiksi Original Sokos Hotel Kimmel oli tänä kesänä kiinni remontin vuoksi.

Pohjois-Karjalan rekisteröity majoitusmyynti kuitenkin kasvoi kesä-heinäkuussa ennätyslukemiin. Vuonna 2019 kesä-heinäkuun yhteenlaskettu majoitusmyynti oli 6,3 m€ ja vuonna 2020 5,1 m€. Tämän vuoden kesäkuussa majoitusmyynnissä päästiin vuoden 2019 tasolle 2,6 miljoonaan euroon, ja heinäkuussa rekisteröity majoitusmyynti kasvoi 4,4 miljoonaan euroon. Kesä-heinäkuun yhteenlaskettu rekisteröity majoitusmyynti Pohjois-Karjalassa on 7,0 m€, mikä on maakunnan uusi ennätys.

”Tänä kesänä Pohjois-Karjalan markkinaosuus koko maan yöpymisistä laski 1,3 prosenttia viime vuoteen verrattuna, mutta asiakkaat olivat valmiita maksamaan majoituspalveluista aiempaa enemmän. Rekisteröityjen yöpymisten keskihinta nousi kesä-heinäkuussa uuteen ennätykseen”, kertoo VisitKarelian toimitusjohtaja Auli Kauppinen.

Myös rekisteröidyn majoituksen käyttöasteet nousivat kesän aikana verrattuna kahteen aiempaan vuoteen. Kesäkuussa käyttöaste oli 54,4 prosenttia, missä on 11,3 prosentin kasvu verrattuna vuoteen 2020 ja 9,1 prosentin kasvu verrattuna vuoteen 2019. Heinäkuussa käyttöaste ylsi 79,7 prosenttiin, mikä on 8,2 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020 ja 15 prosenttia enemmän verrattuna vuoteen 2019.

”Myös kumulatiivisesti vuosi 2021 näyttää yöpymisten osalta paremmalta kuin edellisvuosi. Heinäkuun loppuun mennessä kasvua edellisvuoteen on 8,6 prosenttia. Suurin kasvuprosentti, 32,8 on Pielisen Karjalan alueella. Esimerkiksi Lieksassa kumulatiivinen kasvu verrattuna edellisvuoteen on 26,6 prosenttia”, Kauppinen kertoo.

Lähde: VisitKarelia
Kuva: Harri Tarvainen

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X