Pohjois-Karjalassa tehtiin yöpymisten ennätys

Pohjois-Karjalassa tehtiin lokakuussa rekisteröityjen yöpymisten uusi ennätys – edellinen ennätys vuodelta 2015.

Rekisteröidyt yöpymiset Pohjois-Karjalassa lisääntyivät lokakuussa 19 prosenttia ja rekisteröity majoitusmyynti peräti 39 prosenttia (2,5 milj. euroa) viime vuoden lokakuuhun verrattuna. Suurin kasvu tuli Joensuusta yöpymisten lisääntyessä 48,8 prosenttia, mutta myös Pohjois-Karjalan muilla alueilla kirjattiin kasvulukuja.

Lokakuun 2021 luvut ovat myös huomattavasti parempia kuin koronapandemiaa edeltävinä vuosina. Edellisen kerran lokakuun rekisteröityjen yöpymisten ennätys kirjattiin vuonna 2015, jolloin yöpymisiä oli 38 484. Vastaava luku oli tänä vuonna 42 397 yöpymistä.

”Kasvu selittyy sekä vapaa-ajan matkustuksen että työmatkustuksen palautumisella erityisesti kotimaan markkinoilla. Suunta on oikea ja muuttuvasta pandemiatilanteesta huolimatta myös talvikauden odotukset ovat positiiviset”, toteaa VisitKarelian toimitusjohtaja Auli Kauppinen.

Rekisteröimätön majoitusmyynti kasvoi viime vuoden lokakuuhun verrattuna 14,1 prosenttia 176 000 euroon. Tammi-lokakuussa rekisteröimättömän majoituksen myynti on kasvanut 29,5 prosenttia. Rekisteröimättömään majoitusmyyntiin lasketaan kaikkien alle 20 vuodepaikan majoitusyksiköiden ja esimerkiksi Airbnb:n kautta varattujen yöpymisten laskennalliset hintatiedot.

Tammi-lokakuun rekisteröidyn ja rekisteröimättömän majoituksen yhteenlaskettu myynti Pohjois-Karjalassa on 24 miljoonaa euroa, mikä on 4,7 miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuonna.

 

Lähde: VisitKarelia
Kuva: Visit Finland, Harri Tarvainen

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X