Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Poliisihallitus kieltää Finnairin päästöhyvityskaupan

Finnair on lopettanut Push for Change -päästöhyvitys- ja biopolttoainepalvelunsa, koska Poliisihallitus on katsonut päästöhyvitysten ja biopolttoaineostojen tarjoamisen lentomatkustajille olevan rahankeräyslain alaista toimintaa, jota yritys ei voi harjoittaa.

Push for change -palvelun kautta Finnairin asiakkaat ovat voineet ostaa biopolttoainetta tai tukea Pohjoismaiden ympäristörahoitusyhtiö NEFCO:n identifioimaa päästövähennysprojektia Mosambikissa. Rahat ovat menneet lyhentämättöminä biopolttoaineostoihin ja päästövähennysprojektiin, jossa tuetaan polttoainetehokkaiden liesien käyttöä Mosambikissa.

(Kuva: Carbonsink)

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Tämä on ikävää asiakkaillemme, sillä kiinnostus hiilijalanjäljen pienentämiseen on ollut selvää, ja palvelu on kasvattanut suosiotaan kuukausi kuukaudelta,” sanoo Finnairin vastuullisuusjohtaja Anne Larilahti.

”Yhteensä asiakkaamme ovat kompensoineet Push for change -palvelun kautta lähes 6 900 tonnia hiilidioksidia, ja olemme lentäneet asiakkaiden biopolttoaineostoilla jo kolme kaukolentoa San Franciscosta Helsinkiin.”

NEFCO:n identifioimassa Gold Standard -sertifioidussa päästövähennysprojektissa Finnairin asiakkaat ovat tukeneet polttoainetehokkaiden liesien käyttöä mosambikilaisperheissä. Liedet vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja metsäkatoa sekä parantavat ilmanlaatua.

Finnair tuo jatkossa päästöhyvitykset ja biopolttoaineet integroiduksi osaksi lentolipputarjontaansa, jotta asiakkaat voivat jatkossakin osallistua lentojensa hiilijalanjäljen pienentämiseen yhdessä Finnairin kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Asiakkaillamme on vahva halu tehdä vastuullisia valintoja, ja haluamme ottaa heidät jatkossakin mukaan lentojen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Tavoitteenamme on pitkän aikavälin hiilineutraalius, ja siihen pääsemiseksi kaikkien panos on tarpeen”, Anne Larilahti kertoo.

Finnair julkistaa 5.3.2020 vastuullisuussuunnitelmansa, jonka päätavoite on pitkän tähtäimen hiilineutraalius.

 

Lähde: Finnair
Pääkuva:  William Bossen/Unsplash

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.