Porojooga syventää Lappi-elämystä  

Kansainvälisen matkustamisen hiipumisen seurauksena poromatkailutiloilla keskitytään tänä talvena enemmän kotimaisille matkailijoille suunnattuihin elämyksiin ja innovoidaan uutta.

”Keskenään kilpailevilla poromatkailuyrittäjillä oli edessä samat korona-ajan haasteet, joten aloimme yhdessä etsiä ratkaisuja. Perustimme Porotilamatkailun uudet tuotteet -hankkeen, jonka toteuttaa Lapin ammattikorkeakoulun Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti”, taustoittaa Porotilamatkailu ry:n varapuheenjohtaja Miia Merkku.

Uusia tuoteideoita ovat muun muassa porojooga ja poropaimen eli porotilan renkinä toimiminen.

”Poro sopii erinomaisesti hyvinvointipalveluiden sisältöön, sillä se on lempeä ja rauhoittava eläin, jolla on maadoittava vaikutus. Poro sitoo ihmisen käsillä olevaan hetkeen – tämä viehättää myös poronhoitajia ammatissaan”, Merkku valottaa.

Myös virtuaalisuus tekee tuloaan poromatkailutuotteisiin. Porotilan virtuaalikierroksia on jo saatavilla ja koparat kolkuttelevat pikkuhiljaa pelimaailmankin ovia.

Merkku on vakuuttunut, että porotilat tarjoavat uutta tietoa ja elämyksiä kotimaanmatkailijoille, sillä moni lappilainenkaan ei läpikotaisin tunne pohjoisen ainutlaatuista puolivilliä eläintä.

”Poron silmän muoto ja väri muuttuvat kaamoksen ja kevään valon mukaan. Talvella se syö märehtimättä, jottei siihen kuluisi energiaa kun on kylmä ja ruokaa niukemmin. On paljon erilaisia luonteita, jotkut emät huolehtivat tarkasti vasoistaan ja toiset taas ovat täysiä hulttioita”, Merkku listaa tiedonjyviä.

Poro myös näkee UV-säteilyn, jota varastoituu petojen turkkeihin – tämä supersankarimainen kyky auttaa sitä selviytymään. Jokainen poro on oma yksilönsä, kuten myös porotilat.

 

 

Lähde: Lapin ammattikorkeakoulu Oy
Kuva: Beyond Arctic / Juho Uurtamo

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X