Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Pöyristyttävää!

Nyt on toimittu nopeasti. Tässä jutussa alhaalla oleva video ehti pyöriä verkossa noin vuorokauden. Siihen reagoitiin voimakkaasti mm. SMALin taholta ja video on nyt poistettu Youtubesta.

SMAL tiedotti iltapäivällä:

SMAL on ollut yhteydessä ulkoministeriöön kampanjan epäonnistuneen ajoituksen ja sisällön suhteen, ja netistä on video jo poistettu samoin kuin asiaan liittyvä tviitti. TV-kampanja jatkuu kuulemma perjantaihin saakka, eikä sen keskeyttämistä meille luvattu. UM:n ’matkustusvaroitusmainosta’ esitetään päiväaikaan, ja myöhäisin esitysaika on vähän ennen klo 17. Toivotaan siis, että tuo negatiivinen viesti ei tavoita kovin suurta yleisöä. Jatkon kannalta olemme ilmoittaneet, että SMAL on mielellään mukana miettimässä matkailuun liittyviä, asiallisen viestinnän sisältöjä yhdessä ulkoministeriön kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alkuperäinen uutinen on tässä:

Ulkoministeriön julkaisema video on saanut matkailualan ammattilaiset takajaloilleen.

Videossa kehotetaan suomalaisia harkintaan matkailun suhteen ja välttämään tarpeetonta matkustamista.

Matkailuteollisuus kärvistelee ennennäkemättömissä ongelmissa ja lähes 60 % suomalaisista matkanjärjestäjistä joutuu miettimään yrityksen hakemista selvitystilaan mikäli matkakaupan alkaminen viivästyy vuoden loppuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

UNWTOn pääsihteeri Zurab Pololikashvili on todennut, että korona tulee olemaan keskuudessamme pitkään ja sen kanssa tulee oppia elämään. Rajojen sulkeminen ja matkustumisen lopettaminen ei tapa koronaa.

Ulkoministeriön video on pöyristyttävä esimerkki hallituksen tuesta matkailuteollisuudelle.

 

 

https://www.youtube.com/watch?feature=share&v=fiFm4yR2jiI&app=desktop

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.