Hyppää sisältöön
· Leena

Presidentti Trump tapasi matkailuviranomaisia

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasi Yhdysvaltain matkailuviranomaisia sekä matkailuteollisuuden edustajia ensimmäistä kertaa presidenttikautensa, eli 20 kuukauden aikana.

14-henkisessä delegaatiossa oli merkittävien matkailuyritysten toimitusjohtajia sekä U.S. Travel Associationin johtaja Roger Dow.

Matkailuteollisuuden edustajat ilmaisivat huolensa kansainvälisten matkailijamäärien vähenemisestä. He nostivat esille visa waiver -ohjelman laajentamistoiveet, infrastruktuurin parantamisen, maahan saapuvien matkailijoiden maahantulomuodollisuudet sekä Brand USAn (vastaa lähinnä Visit Finlandia) toiminnan turvaamisen. Myös matkustusrajoituksista keskusteltiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Keskusteluissa olivat mukana mm. Marriottin, Hiltonin ja Wyndhamin CEO:t. Ainoat naiset olivat U.S. Travelin Senior Vice President sekä Trumpin tytär ja neuvonantaja Ivanka Trump.

Presidentti Trump oli reilun tunnin kestäneessä tapaamisessa mukana puolisen tuntia.

Hän halusi keskustella erityisesti kansainvälisistä matkailijoista ja kyseli syitä niiden vähenemiseen.

Delegaatio toivoi selkeää strategiaa tiettyjen päämäärien saavuttamiseksi – aivan kuin edellisen hallituksen aikanakin oli ollut. Valkoinen Talo ei kuitenkaan lupautunut mihinkään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiemmin tänä vuonna Trump tapasi lentoyhtiöiden edustajia.

Yhdysvalloissa on ihmetelty viime vuoden matkustajamäärien epäselvyyksiä. Aiemmin julkistetut matkustajamäärät osoittivat matkustuksen Yhdysvaltoihin tippuneen.
Sitten kerrottiin, että laskennassa oli ollut epätarkkuuksia ja luvut oli laskettu uudelleen. Viimeisimmän tiedon mukaan matkustajamäärät olisivat sittenkin viime vuonna hieman nousseet.

Leena