Primehotels Oy haastaa perinteiset hotelliketjut

Helsinki on saanut kaksi täysin uudenlaista hotellia. Jätkäsaaressa sijaitseva Hotel AX on kompassi Helsingin taidetarjontaan ja uudenlainen taiteen leikkikenttä. Hotel Mestari Kampissa on puolestaan tribuutti mestariudelle. Rakennusmestarien talo on nyt hotelli täynnä oman alansa mestareiden ja kisällien taidonnäytteitä. Ensi vuonna Primehotels avaa Suomen ensimmäisen Hyatt-hotellin.

Hotel AX lupaa elämyksiä

”Taiteen maailmassa jokainen tulkitsee omalla tavallaan, ja jokainen tulkinta on oikein, oli tulkitsija sitten taiteen tekijä tai sen kokija. A ja X, art and experience, on aina lupaus elämyksestä. Helsingin Jätkäsaareen avautunut Hotel AX on portti Helsingin taide- ja kulttuurielämään,” kertoo hotellinjohtaja Riikka Liikamaa.

Pohjoismaiden ensimmäinen taidehotelli on toteutettu yhteistyössä kymmenen suomalaisen eturivin nykytaiteilijan kanssa. Kokonaisuuden kapellimestarina toimii Stefan Lindfors, yksi harvoista suomalaisista taiteilijoista, joka on tehnyt kansainvälistä uraa niin muotoilijana kuin taiteilijanakin. Lindforsin kädenjälkeä on hotellin look and feel eli se miltä hotelli näyttää ja tuntuu.

Sisustusarkkitehtuurin konsepti on tarkoituksella vailla järkeä tai opittuja sääntöjä. Punainen lanka on, ettei punaista lankaa ole. Lindfors haluaa, että jokainen tulee itse kokemaan ja tulkitsemaan mitä AX:ssä tapahtuu. AX:ssä taide kuuluu kaikille.
Hotelliin valikoidut taiteilijat ovat Lindforsin tarkoin käsin poimimia ja jokainen tuo jotain omaa kokonaisuuteen. Mukana ovat muun muassa Timo Sarpaneva, Inka Kivalo, Stefan Bremer, Hanna Vihriälä, Jarmo Mäkilä ja Pekka Jylhä.


Hotel AX:n tapahtumapäällikkönä toimii laulaja, näyttelijä ja joogaohjaaja Venla Saartamo, joka vertaa elämää teatteriin. ”Elämä on kuin teatteriesitys, jossa olen välillä pääosassa, välillä sivuosassa ja joskus rekvisiittana,” hän toteaa. Lokakuussa nauretaan AXellent fun / English comedy -illassa ja kuunnellaan jazzia AX Goes Jazzy illassa.
Hotellissa toimii urbaani AX kortteliravintola, AX baari ja AX Garden terassi, joka on toteutettu yhdessä Kyrö Distilleryn kanssa.

Hotel Mestari tarjoaa lifestyle-palveluja


Arkkitehti Heikki Kaartisen suunnittelema Rakennusmestarien talo valmistui Fredrikinkadun ja Eerikinkadun kulmaan vuonna 1932. Nyt se on saanut uuden elämän rouheana ja tyylikkäänä hotellina, joka kätkee sisäänsä lifestyle-hotellin, rennon bistron sekä monipuoliset ja muuntuvat tilat kaikenlaiseen kokoontumiseen. Mestariin voi majoittua oman vuorokausirytminsä mukaan, saapua ennen hotellin normaalia check-in aikaa ja myös uloskirjautua itselleen sopivana ajankohtana. Hotellissa on myös tarjolla All day Breakfast 24/7. Hotellin tiloissa ovat aiemmin toimineet legendaarinen Corona-baari ja elokuvateatteri Andorra. Vanhempi sukupolvi muistaa paikan tanssiravintola Vanhasta Maestrosta.

 

Suomen ensimmäinen Hyatt-hotelli


Primehotels Oy on yksityinen suomalaisyritys, joka omistaa, rakentaa, kehittää ja operoi hotelleja Suomessa itsenäisesti sekä yhteistyössä kansainvälisten huippubrändien kanssa. Jokainen hotelli on oma, persoonallinen kokonaisuutensa ja niissä toteutuvat erilaiset liikeideat, tilat, palvelut ja uniikki tunnelma. Grand Hansa avataan vuonna 2023 Mannerheimintien ja Kaivokadun väliseen kortteliin. Uusi ylioppilastalo ja Seurahuoneen talo uudistetaan upeaksi hotelliksi. Luvassa on luksuskategorian palveluita historiallisissa puitteissa. Hotelli on Suomen ensimmäinen Hyatt-ketjun luksushotelli ja osa uniikkien The Unbound Collection by Hyatt -hotellien portfoliota.

 

Teppo Viiperi

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X