Primera Holidays hakeutui konkurssiin

Primera Holidays Oy on hakeutunut konkurssiin 9.9.2020. Yritys on hoitanut Matkavekka-tuotemerkin matkamyynnin Suomessa.

Matkavekka on tanskalaisen matkanjärjestäjä TravelCo Nordic A/S:n omistama tuotemerkki, joka jatkaa toimintaansa.

Myyntijohtaja Hanna Lehtosen mukaan konkurssi vaikuttaa koko Primera Holidaysin 14-henkiseen henkilökuntaan ja toimitiloihin.

Matkavekan asiakkaiden matkavaraukset ja yhteistyökumppanuudet hoitaa jatkossa TravelCo Nordic A/S.

Uutinen tarkoittaa, että matkakauppa on todella tyrehtynyt Suomessa koronapandemian takia.

“Matkustusrajoitusten vuoksi matkakauppa on käytännössä tyrehtynyt, joten sisällä olevia varauksia on hyvin vähän. Voi sanoa, että olemme todellakin koronan uhreja”, Lehtonen sanoo.

Koronapandemian vuoksi Suomessa on toimintansa päättänyt seuraavat matkanjärjestäjät.

GoXplore, joka oli Work & Travel -matkoihin erikoistunut matkanjärjestäjä asetettiin konkurssiin 30.4.2020

L.R.International, joka oli erikoistunut yritystapahtumien järjestämiseen sekä kokous- ja kongressitoimiston palveluihin asetettiin konkurssiin 11.6.2020

Matkavekka oli vielä 2000-luvun alussa suurin suomalainen matkanjärjestäjä.

Seppo Vekka perusti Matkatoimisto Oy Matka-Vekan Hämeenlinnassa vuonna 1973. Toiminta alkoi järjestämällä bussi-laiva yhdistelmämatkoja Tukholmaan. 1970- luvun puolivälissä Seppo Vekka kehitti yritykselleen oman varausjärjestelmän – aikana, jolloin matkatoimistojen tietotekniset ratkaisut olivat vielä hyvin kehittymättömät. Matkatuotanto laajeni lentäen tehtävien matkojen puolelle. 1980- ja 1990-luvuilla Matka-Vekan matkatoimistoverkosto kasvoi yritysostoin ja omia toimistoja perustaen. 2000-luvun alussa Matka-Vekka oli jo suurin suomalainen matkatoimistoketju noin 60 myymälällään. Omien matkojen tuottamisen ja myymisen lisäksi Matka-Vekka oli myös merkittävä muiden matkanjärjestäjien matkanvälittäjä.

Vuonna 1999 Matka-Vekka myytiin rahoitusyhtiö Capmanille ja vuonna 2002 Matka-Vekka osti Lomamatkat Oy:n. Yritysoston seurauksena Matka-Vekassa alettiin keskittyä oman matkatuotannon,  räätälöityjen ryhmämatkojen sekä Lomamatkojen matkojen myyntiin. Tie yhdeksi Suomen suurimmista matkanjärjestäjistä jatkui vuonna 2006, jolloin pohjoismainen matkailukonserni Primera Travel Group osti Matka-Vekan.

Yritys nimeltä Primera Holidays Oy syntyi tammikuussa 2016, kun Matkatoimisto Oy Matka-Vekka ja Lomamatkat Oy yhdistyivät. Tuotemerkit säilyivät edelleen. Lomamatkat vei matkustajia eri puolilta Suomea suoraan etelän aurinkoon perinteisille rantalomille ja Matkavekan nimen alla järjestettiin kaikki muut matkat ja räätälöitiin ryhmiä.

Keväällä 2017 keskitettiin kaikki matkat Matkavekan tuotemerkin alle ja samalla yhdistettiin Matkavekan ja Lomamatkojen verkkokaupat. Matkavekan matkoja laivalla Viroon, lentäen Legolandiin, erilaisille kiertomatkoille sekä kotikentiltä etelän lomakohteisiin myivät omat toimistot, matkavekka.fi-verkkokauppa sekä valtuutetut jälleenmyyjät eri puolilla Suomea. Ryhmämatkaosasto räätälöi matkoja kaikkialle maailmaan mitä erilaisimpien ryhmien tarpeisiin.

Kaikkien Matkavekan järjestämien matkojen vastuullinen matkanjärjestäjä oli emoyhtiö TravelCo Nordic A/S, joka on rekisteröitynyt Tanskaan ja asettanut kuluttajavakuuden Rejsegarantifondiin. Matkavekan matkojen myynnistä Suomessa vastasi Primera Holidays Oy. Matkavekkalaisia oli Suomessa yhteensä noin 40 henkeä ja kohteissa asiakkaita palveli lähes saman verran oppaita ja matkanjohtajia.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X