Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Pyhän Olavin -Pyhiinvaellusreitti

Pohjoismaista Pyhän Olavin pyhiinvaellusreittiä ollaan jatkamassa halki Suomen.

Euroopan neuvoston sertifioima kulttuurireitti alkaa Trondheimista ja jatkuu nyt Suomen läpi aina Savonlinnaan saakka.

Suomen poikki kulkeva pyhiinvaellusreitti yhdistää Pyhälle Olaville pyhitettyjä kohteita reitiksi, jonka varrelta löytyy nähtävää kulttuurista, historiasta, luonnosta, pyhiinvaelluksesta tai vaikka suomalaisuudesta kiinnostuneelle kulkijalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomen poikki kulkeva reitti on linjattu siten, että mahdollisten majapaikkojen väliin jäävä matka on korkeintaan 20 kilometriä, siis kävelymatkan verran.

Kaiken kaikkiaan n. 800 kilometrin pituinen reitti on kuljettavuudeltaan vaihteleva ja miellyttävä.

Reitin kiintopisteinä toimivat Pyhän Olavin kirkot Lemussa (Masku), Yläneellä (Pöytyä), Kalannissa (Uusikaupunki), Ulvilassa, Tyrväällä (Sastamala), Kalvolassa (Hämeenlinna) ja Sysmässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kaikenlainen hiljentyminen ja luontomatkailu ovat nouseva trendi. Reitin on tarkoitus tavoittaa matkailijoita tarjoamalla mahdollisuus suomalaisella maaseudulla liikkumiseen, myös sesongin ulkopuolella. Tämä mahdollistaa paikallisten palveluiden kehittämisen, tuotteistamisen ja lisäämisen”, kertaa Pyhän Olavin Mannerreitti -hanketta vetänyt Sami Tantarimäki Turun yliopiston Brahea-keskuksesta.

Pyhän Olavin Mannerreitti odottaa vielä hyväksyntää viralliseksi Olavin reitiksi. Reitin linjaus on tehty ja seuraavaksi valmistellaan sen merkitsemistä. Reittiosuudet pääkohteineen löytyvät hankkeen sivuilta www.pyhanolavinmannerreitti.fi.

 

Lähde: Suomen Kylät ry
Kuvat: Visit Finland/Seppo Rinta-Kauppila

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.