Hyppää sisältöön
Pyhän Patrickin päivän juhlintaa
· Ikkunapaikka

Pyhän Patrickin päivänä kaikki ovat irlantilaisia

Irlannin kansallispäivää, Pyhän Patrickin päivää, vietetään jälleen 17. maaliskuuta. Silloin koko vehreä saari juhlii vihreällä teemalla.

Pyhä Patrick antaa syyn juhlia vaikka neljä päivää

Pyhän Patrickin päivä on ajan kuluessa yleistynyt kansainväliseksi juhlaksi, jota vietetään Irlannin ohella innokkaasti myös muualla maailmassa usein railakkainkin menoin.

500-luvulla elänyt Pyhä Patrick, St. Patrick, on irlantilainen pyhimys ja apostoli. Itse asiassa 17. maaliskuuta on hänen kuolinpäivänsä ja päivän alkuperäinen tarkoitus on muistaa Pyhää Patrickia ja kristinuskon saapumista Irlantiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nykyisin Irlannin kulttuuriperinnön juhlintaan kuuluu muun muassa paraateja, musiikkia, tanssia ja festivaaleja. Tänä vuonna Irlannin kansallispäivä osuu sunnuntaille, jolloin koko Irlannin saari on täynnä vihreää väriä ja monipuolista ohjelmaa.

Kansallispäivä osuessa sunnuntaille maanantai on maassa yleinen vapaapäivä – mikä taas tarkoittaa, että juhlat kestävät oikeastaan neljä päivää.

Näin irlantilaiset juhlivat

Belfastissa järjestetään sunnuntaina suuri St. Patrick’s Day -paraati, ja kaupungin kadut ovat täynnä musiikkia sekä vihreää väriä. Loppuviikonlopun juhlintaan kuuluu myös muun muassa juoksukilpailu ja konsertteja Ulster Hallissa.

Saaren eteläosassa Corkissa Pyhän Patrikin juhlaohjelmistossa on niin paikallisia kuin kansainvälisiä tähtiä, ja kaupungin suurilla markkinoilla myydään irlantilaisia herkkuja ja käsitöitä. Festivaalin yhteydessä kannattaa osallistua myös Blackrock Castlen opastetulle kierrokselle, jossa on erityinen St. Patrick -teema.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sligo’s St Patrick’s Festival kutsuu kaikki luonnonystävät juhlintaan Irlannin länsirannikolle. Viikonloppuun kuuluu perinteistä irkkumusiikkia, tanssiesityksiä ja upea paraati. Festivaali järjestetään keskellä kaupunkia hiljattain rakennetulla Queen Maeve Square -aukiolla.

Tänä vuonna festivaali juhlii myös kymmenen vuotta täyttävää Wild Atlantic Way -rannikkoreittiä ja Sligon merkitystä sille. Jos juhlaviikonloppuun haluaa lisätä surffausta, kannattaa ehdottomasti vierailla Strandhillin merenrannalla modernissa National Surf Centerissä.

Lähde ja kuva: Tourism Ireland

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.