Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Qantasin nostalginen turvallisuusvideo

Lentoyhtiöiden turvallisuusvideot ovat usein tylsiä eivätkä matkustajat kiinnitä niihin paljon huomioita.

Monissa lentoyhtiöissä mietitään miten saada kiinnitettyä matkustajien huomio turvaohjeisiin ennen lentoa.

Turvallisuusvideoista on tehty mahdollisimman kiinnostavia niin menestyselokuvatrilogiaan viitaten (kuten Air New Zealand) kuin myös tavallisten lentomatkustajien esittäminä (TAP Portugal).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tänä vuonna 100 vuotta täyttävä Qantas on tehnyt upean nostalgisen turvallisuusvideon, joka samalla historiallisesti kertoo kuinka Australian suurin ja yksi maailman vanhimmista lentoyhtiöistä on kehittynyt 1920-luvulta lähtien.

 

Lentoyhtiön 8 minuutin 20 sekunnin videota kuvattiin kolme viikkoa seitsemässä Australian kohteessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yli 12 kuukautta kestänyt tuotanto näkyy videolla. Sen jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu lentokoneita, kampauksia sekä virka-asuja myöten.

Yksi mielenkiintoisempia yksityiskohtia on videolla näkyvä Boeing 747:n ”Captain Cook Lounge”.

Sen sijaan, että Qantas olisi rakentanut loungen kuvausta varten, lentoyhtiö lennätti alkuperäiset seinäpaneelit vanhasta Boeing 747-200-koneesta.

Lentoyhtiön nykyinen miehistö samoin kuin Alastair Fysh, Qantas-perustajan Sir Hudson Fyshin pojanpoika, esiintyvät videolla.

Qantasin uuden videon tulee näkemään lentoyhtiön yli 55 miljoonaa vuotuista matkustajaa ja todennäköisesti se tulee saamaan myös laajan yleisön sosiaalisessa mediassa.

 

Timo Kauppinen
Kuvat: Qantas
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.