Qatar Airways desinfioi koneensa ultraviolettisäteillä

Qatar Airways on ostanut Honeywellin kehittämiä ultraviolettilaitteita, joilla se pystyy desinfioimaan koneensa. Nyt laitteita on kuusi ja lisää hankitaan.

Noin juomakärryn kokoinen laite kulkee koneen käytävää pitkin ja käsittelee kaikki istuimet, pinnat ja koko matkustamon ilman puhdistuskemikaaleja. UV-säteet tappavat viruksia ja bakteereita.

Qatar Airways desinfioi koneet aina niiden palattua kotikentälle, Hamad International Airportille.

”Näinä ennennäkemättöminä aikoina miehistön ja matkustajien terveys ja turvallisuus ovat meille äärimmäisen tärkeitä. Pandemian alusta lähtien olemme ottaneet säännöllisesti käyttöön uusia ja tehokkaita turvallisuus- ja hygieniatoimenpiteitä lentokoneissamme”, sanoo Qatar Airways Groupin johtaja Akbar Al Baker. ”Koneet siivotaan säännöllisesti IATAn ja WHOn ohjeiden mukaisesti. UV-laitteita käytetään täydentämään tulosta.”

 

 

Lentokoneissa olevat liinavaatteet ja peitot pestään ja kuivataan mikrobit tappavissa lämpötiloissa ja koneissa jaettavat kuulokkeet desinfioidaan jokaisen lennon jälkeen. Henkilökunta sulkee tavarat yksittäispakkauksiin kertakäyttöisillä käsineillä.

Lentokoneiden ilmanvaihdossa käytetyt HEPA-suodattimet puhdistavat matkustamon ilmasta 99,97 -prosenttisesti kaikki bakteerit.

Heinäkuusta alkaen koneissa on jaettu haluttaessa niin matkustajille kuin lentohenkilökunnallekin kasvomaskit tai pisarasuojat sekä kertakäyttöhansikkaat. Henkilökunnalle on jaossa myös kertakäyttöiset suojapuvut, jotka voidaan pukea uniformun päälle.
Matkustajille jaetaan myös omat käsidesipullot.

Myös Dohan lentokentällä on käytössä automaattiset UV-robotit, jotka kiertävät kenttää desinfioiden pintoja. Sen lisäksi kentällä toimivat siivoojat puhdistavat lähtöporttialueet sekä bussien lähtöalueet jokaisen koneenlähdön jälkeen. Myös muut matkustajatilat puhdistetaan 15 minuutin välein.

 

Lähde: Qatar Airways

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X