Qatar Airways ICAOn jäseneksi

Qatar Airways on liittynyt Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön (ICAO) kansainväliseen kestävän ilmailun koalitioon ensimmäisenä Lähi-idän lentoyhtiönä.

ICAO:n koalitio edistää kestävää kansainvälistä ilmailua tarjoamalla foorumin, jossa sidosryhmät voivat kehittää uusia ideoita ja jalostaa kasvihuonekaasupäästöjä vähentäviä ratkaisuja. Koalition tavoitteena on myös tarjota apua toimenpidekokonaisuuden kehittämiseen ja täytäntöönpanoon sekä kansainväliseen ilmailuun liittyvien pitkän aikavälin ympäristötavoitteiden tutkimiseen.

Jäsenyyden ansiosta Qatar Airways voi syventää yhteistyötään ilmailualan sidosryhmien, kuten valmistajien, tutkijoiden, valtionjohtojen ja kansalaisjärjestöjen kanssa edistääkseen yhdessä hiilineutraalia ilmailua ja kestävää lentoliikennettä.

”Innovaatiot ajavat alaa kohti kestävää tulevaisuutta. Uskon vakaasti, että ICAO:n kansainvälinen kestävän ilmailun koalitio tarjoaa alan johtaville kumppaneille tilaisuuden kehittää innovaatioita yhdessä. Qatar Airways on koalitiossa strateginen yhteistyökumppani. On hienoa päästä kehittämään yhteistyössä muiden jäsenten kanssa ideoita ja strategioita, jotka vievät vihreän teknologian innovaatioita eteenpäin ja meitä askeleen lähemmäksi nollanettopäästöjä”, kertoo Qatar Airways -konsernin toimitusjohtaja Akbar Al Baker.

Koalitioon kuuluvat toimijat työskentelevät monenlaisten kestävään ilmailuun liittyvien aiheiden, kuten kestävien lentopolttoaineiden, infrastruktuurin sekä operatiivisen toiminnan ja teknologian parissa. Uusia potentiaalisia jäseniä kartoittaessaan koalitio etsii erityisesti alan suunnannäyttäjiä.

Koalition toiminnan painopistealueita ovat muun muassa tietoisuuden lisääminen toimista, joilla kansainvälinen ilmailuala vähentää hiilidioksidipäästöjään, nykyisten alan johtavien toimijoiden ja esikuvien nostaminen esiin sekä kumppanuuksien ja innovaatioiden vahvistaminen.

 

Lähde: Qatar Airways Group

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X