Qatar Airways palautti A380-koneita liikenteeseen

Qatar Airways on ottanut A380-koneita takaisin liikenteeseen talvikauden matkustajakysynnän kasvun vuoksi. Koneiden palauttamista liikenteeseen on nopeuttanut myös, että 19 yhtiön Airbus A350 -konetta määrättiin lentokieltoon maalipinnan alaisten kulumien vuoksi.

Arviolta ainakin viisi yhtiön kymmenestä A380-koneesta tuodaan väliaikaisesti takaisin liikenteeseen 15. joulukuuta 2021 alkaen. Qatar Airways kärsii merkittävästä lentokonepulasta, koska 19 yhtiön Airbus A350 -konetta määrättiin lentokieltoon kiihtyneen pintakulumisen vuoksi. Pintakulumia on ilmestynyt koneen pintaan maalikerroksen alle. Lentokiellon määräsi Qatarin siviili-ilmailuviranomainen (QCAA).

“Meille ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin tuoda osa A380-laivastostamme väliaikaisesti takaisin tärkeimmille talvireiteille. Qatar Airwaysin yhdeksäntoista A350-koneen lentokielto johtuu koneiden rungon pinnan kiihtyneestä kulumisesta maalipinnan alla. Ongelmaan ei ole löytynyt ratkaisua Qatar Airwaysin ja konevalmistajan välillä, minkä vuoksi ongelman syytä ei ole saatu selvitettyä”, Qatar Airways -konsernin toimitusjohtaja Akbar Al Baker kertoo.

Matkustajakysynnän kasvun vuoksi lentoyhtiö otti äskettäin uudelleen käyttöön myös A330-koneita. Matkustajamäärien kasvu on seurausta matkustusrajoituksien keventymisestä ja tulevasta talvilomakauden ruuhkajaksosta, jonka oletetaan palaavan koronapandemiaa edeltävälle tasolle.

“Tämä vaikea päätös kertoo A350-ongelmien vakavuudesta. Toimenpide on kuitenkin väliaikainen ja se auttaa meitä tasapainottamaan kaupallisia tarpeitamme. Emme ole ottamassa A380-laivastoamme pysyvästi uudelleen käyttöön. A380-laivaston käytöstä poistaminen perustui polttoainetehokkaampien, kaksimoottoristen lentokoneiden suosimiseen koronapandemian alkaessa”, Al Baker kertoo.

 

Lähde: Qatar Airways Group

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X