Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Qatar Airwaysin rekrytilaisuus sai kaaoksen aikaan Mumbaissa

Qatar Airwaysin rekrytointiprosessi Mumbaissa keräsi niin paljon väkeä, että järjestäjät eivät kyenneet hoitamaan tilannetta ja joutuivat hylkäämään monia hakijoita.

Qatar Airways rekrytoi työntekijöitä ulkomaille ja etsii työvoimaa Intian, Sri Lankan, Filippiinien ja Marokon kaltaisista maista.

Lentoyhtiö ei hae ainoastaan lentäjiä ja matkustamohenkilökuntaa, vaan se on pyytänyt hakemuksia useille muille osastoille, kuten kaupallisiin tehtäviin, johtoon, rahtiliikenteeseen, asiakaspalveluun, tekniikkaan, cateringiin, lentotoimintaan, maahuolintapalveluihin, turvapalveluihin, digitaalisiin tehtäviin sekä myyntiin ja rahoitukseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentoyhtiö kehotti työnhakijoita lataamaan CV:n ja täyttämään sähköisen hakemuksen tai jättämään ne johonkin sen walk-in-tapahtumista. Delhissä järjestetty tapahtuma sujui lähes ongelmitta, mutta Mumbain rekrytointikampanjan ensimmäinen päivä oli lievästi sanottuna kaoottinen.

Joillakin tapahtumasta kuvatuilla videoilla näkyy, että Mumbain Hiltoniin oli kerääntynyt valtava väkijoukko, ja jotkut jonottivat paikalle jo varhain aamulla. Ihmisten nähtiin pitävän ansioluetteloita ja muita asiakirjoja käsissään, kamppailevan toistensa ohi ja yrittävän tavata lentoyhtiön rektytointihenkilöitä.

Vastuuhenkilöt eivät selvästikään osanneet odottaa näin suurta väkijoukkoa, ja he olivat häkeltyneitä osallistujamäärästä. Monia hakijoita pyydettiin tiettävästi poistumaan ilman haastattelua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sekä SkyTrax että World Travel Awards ovat nimenneet Qatar Airways jälleen maailman parhaaksi lentoyhtiöksi.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.