Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Raaseporin Vuoden Yrittäjäksi Hilkka Lindqvist Matkaikkuna Oy

Karjaalla toimiva matkatoimisto Matkaikkuna Oy ja sen vetäjä Hilkka Lindqvist valittiin Raaseporin Vuoden Yrittäjäksi 2023. Valinnasta päätettiin valtakunnallisena Yrittäjän päivänä 5.9. Valinta osui Matkaikkunan juhlavuoteen, sillä tänä vuonna yritys viettää 10-vuotisjuhlaa. Hilkka Lindqvist jatkaa Matkaikkunallaan Karjaalla Matkahaukan toimintaa. Kymmenen vuotta sitten Hilkka Lindqvist ja Petri Pohjonen ostivat Matkahaukan liiketoiminnan ja ovat siitä saakka jatkaneet Karjaan ja Kirkkonummen toimistoja omilla yrityksillään.

Sinnikkyyttä ja perinteistä palvelua

Raaseporin Yrittäjien puheenjohtaja Henna Ljung kertoo tämänvuotisen valinnan perusteista. ”Halusimme palkita vuoden yrittäjän sinnikkyydestä sekä perinteisen palvelun ylläpitämisestä paikkakunnallamme. Yritys on joutunut maailmalla vallitsevien tilanteiden uhriksi. Kun maailma sulkeutui, kukaan ei matkustanut ja matkoja peruttiin. Tämä ei kuitenkaan lannistanut yrittäjää, vaan hän kouluttautui lisää ja teki suunnitelmia jatkoon. Muutto lähemmäs muita yrittäjiä Alexia Houseen sekä katutason liiketilasta luopuminen oli päätös, joka auttoi karsimaan kuluja”. Perusteluissa nostettiin esille myös yrityksen uusiutumis- ja kilpailukyky maailmalla vallitsevassa itsepalvelukulttuurissa sekä asiakkaiden palvelu molemmilla kotimaisilla kielillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Raaseporin Yrittäjien puheenjohtaja Henna Ljung, Raaseporin Vuoden Yrittäjä Hilkka Lindqvist ja Raaseporin kaupunginjohtaja Petra Theman.

Ikkunapaikka ja allekirjoittanut haluaa onnitella lämpimästi Hilkkaa. ”On hienoa todeta, että Matkahaukka on jatkanut lentoaan osaavissa käsissä ja samalla koko matkailualan merkitystä on haluttu nostaa esiin vaikeiden vuosien jälkeen.”

Antti Haukkamaa

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.