Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Ras Al Khaimah – erilainen emiraatti

Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) järjesti matkailualan toimijoille tiedotustilaisuuden hotelli Kämpissä kuohuvan ja kanapeiden kera. Ras Al Khaimah haluaa erottua muista Arabiemiraateista esittelemällä koskematonta luontoa ja jännittäviä aktiviteetteja.

 

Related edustaa Pohjoismaissa Ras Al Khaimahia. Relatedin Jens Juliussen kävi kertomassa viimeisimmät uutiset.


Noin 90 kilometrin päässä Dubain metropolista sijaitsee Dubain pikkuveli, Ras Al Khaimah eli RAK. Se on Dubaita pienempi ja rauhallisempi, ja sitä ympäröi Persianlahden kaunis luonto ja jylhät vuoristot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lumoavaa valkoista rantaviivaa on 64 km. Maisemat vaihtelevat vehreistä mangrovemetsistä, puroihin ja laguuneihin. Ras Al Khaimah on myös loputtomalta tuntuvaa aavikkoa, upeita vuoristoalueita ja eksoottista kulttuuria. Erikoisuutena mainittakoon RAK:n rantalomakohde, erikoisen muotoinen tekosaari, Marjan Island.

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ras Al Khaimahin historia ulottuu 7 000 vuoden taakse aina   pronssi- ja rautakausiin asti. Alueella on harrastettu perinteistä helmenpyyntiä ja käyty merikauppaa Kiinaan ja Kaakkois-Aasiaan saakka. Tänä päivänä emiraatti on suuri keramiikan tuottaja.

Emiraattia reunustaa karun uljas Hajar-vuoristo, jonne voi lähteä patikoimaan tai kalliokiipeilemään. Onpa siellä myös maailman pisin köysirata. Sisämaassa on paljon vapaa-ajanviettomahdollisuuksia golfista aitoon aavikkoleirikokemukseen. Musandam-niemelle on sopiva päiväretkikohde maisemia ja delfiinejä katselemaan. Monelle ikimuistoinen kokemus on myös retki aavikolle, jossa voi ratsastaa kamelilla, ottaa hennatatuoinnin ja nauttia maittavan illallisen.

RAK:ssa on myös Arabiemiraattien löyhin alkoholilainsäädäntö, ulkomaalaiset voivat ostaa alkoholia paikallisista kaupoista. Alkoholijuomat kannattaa tosin tuoda mukanaan tai ostaa tullessa Dubain kansainväliseltä lentokentältä. Dubain hulppeaan ostosparatiisiin pääsee alle tunnissa.  Majoitusvaihtoehtoja on kansainvälisistä lomakohteista ja eksklusiivisiin boutiquehotelleihin.


Teppo Viiperi

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.