Hyppää sisältöön
· Leena

Ras Al Khaimah kiinnostaa

Ras Al Khaimah, yksi seitsemästä Arabiemiirikunnan emiraateista, on viime vuosien aikana noussut tietoisuuteen matkailijoiden keskuudessa.

Tämä vuoden alkupuoliskolla kansainvälisten matkailijoiden määrä nousi 14 %. Nyt ulkomaisten matkailijoiden määrä on jo 66 % kaikista matkailijoista.

Vahvimmin matkustajamäärät ovat kasvaneet Venäjältä, lähes 50 %. Se on nyt suurin ryhmä saksalaisten ja brittien ollessa seuraavina. Myös pohjoismaiset matkustajamäärät ovat nousseet 21,3 % vuoden alkupuoliskolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Näyttää siltä, että saavutamme tavoitteemme miljoonasta matkustajamme tänä vuonna” iloitsee Ras Al Khaimahin matkailutoimiston johtaja Haitham Mattar. ”Emiraatin tavoitteena on kasvattaa matkailijamääriä kolmeen miljoonaan vuoteen 2025 mennessä.”

Ras Al Khaimahin matkailutoimiston johtaja Haitham Mattar.

Yksi emiraatin vetonauloista Jebel Jais – vuorella sijaitseva maailman pisin (2,83 km) vaijerirata (pääkuva). Huiman laskun vauhti kohoaa jopa 120 kilometriin tunnissa. Lasku vaijeriradalla maksaa noin 170 euroa, kesällä puolet vähemmän.

Jebel Jais on Arabiemiraattien korkein vuori ja suosittu retkeilykohde. Vuori kohoaa 1943 metrin korkeuteen.

Jebel Jaisille on suunnitelleilla luksusmajoitusta, yli 60 kilometriä retkeily- ja maastopyöräreittejä sekä uusi selviytymisakatemia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisää hotelleja

Ras Al Khaimahissa on nyt 6 500 hotellihuonetta ja suunnitelmissa on rakentaa 5 600 huonetta lisää. Tulossa ovat mm. Marriott, Mövenpick, Sheraton, Anantara, Rezidor, Intercontinental, Hampton by Hilton ja Crowne Plaza.
Vuoteen 2022 mennessä tavoitteena on 12 000 hotellihuonetta.

Katso video Ras Al Khaimahista.

Leena