Hyppää sisältöön
· Leena

Ras Al Khaimah ”se aito emiraatti”

Pohjoisin seitsemästä emiraatista, Ras Al Khaimah, on tullut viime vuosina ryminällä tunnetuksi. Se on satsannut matkailuun huikeita summia ja rakentanut infransa länsituristien mieltymysten mukaiseksi. Tarjolla on upeita hotelleja, erilaisia aktiviteetteja ja maailman pisin vaijeriliuku.

Raki Phillips, Chief Executive Officer, Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

Ras Al Khaimah nimitti heinäkuussa hospitality bisneksessä  kannuksensa hankkineen Raki Phillipsin turismista vastaavaksi johtajaksi. Tavoitteet ovat kovat. Viime vuonna maassa kävi miljoona turistia, vuonna 2021 tavoite on 1,5 miljoonaa ja vuonna 2025 jo kolme miljoonaa. Phillips kävi Helsingissä kertomassa mitä kaikkea Ras Al Khaimahissa on meneillään. Hän muistutti myös matkatoimistoille järjestettävästä roadshowsta, tiistaina 5.9. Siitä lisää tietoa Ikkunapaikan kalenterista.

Päästäkseen tavoitteeseensa myös Ras Al Khaimahin hotellihuoneiden määrä lähes tuplaantuu seuraavan kolme vuoden aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Majoitusvaihtoehtoja on ylellisestä luksesta aina telttailuvaihtoehtoon, glampingiin rannalla.

Long Beach Campground.

Pohjoismaalaisia emiraatissa kävi viime yhteensä 20 000, joista suomalaisia 5 670. Se on toiseksi eniten Ruotsin jälkeen. ”Suomalaisten viipymä oli kuitenkin pisin, seitsemän vuorokautta”, kiittelee Phillips.

Suurimmat matkailijamäärät tulevat Briteistä, Saksasta ja Venäjältä.

Paljon uutta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Meillä on monia projekteja käynnissä. Tämän kuun lopulla aukeaa uusi elämyspuisto, johon tulee kuusi vaijerilaskua, jotka voi tehdä istuen. Alkuvuonna avataan seikkailija Bear Gryllsin nimeä kantava selviytymisakademia ja hiljattain avattiin viimeistä teknologiaa hyödyntävä

kokous- ja konferenssikeskus”, Raki Phillips kertoo.

Vuoden auki ollut Jebel Jais Flight on ollut todella suosittu. Eikä ihme, sillä lähes kolmekilometrisessä vaijeriliussa nopeus kohoaa jopa 60 kilometriä tunnissa.

Phillipsin mukaan Ras Al Khaimah eroaa muista emiraateista. “Meillä löytää vielä aitoa, vieraanvaraista arabikulttuuria. Meillä on myös ainoana emiraattina hiekkarantojen lisäksi vuoret. Ne tarjoavat mahtavan kulissin vuorikiipeilyyn, maastopyöräilyyn ja retkeilyyn.  Ja piknik-illallinen vuorella, täydellisessä pimeydessä tähtitaivaan alla, on elämys, joka kannattaa kokea.”

Jebel Jais vuori on lähes kaksi kilometriä korkea ja vuoren rinteelle rakennetusta näköalapaikasta aukeaa huikeat näkymät. Hotelleilta pääsee näköalapaikalle busseilla ja jo pelkästään 30 kilometrin matkan ylös on upea. Ylhäällä vuorilla lämpötila on usein jopa 10 astetta viileämpää kuin rannalla.

Phillips lupaa, että Ras Al Khaimahissa eivät tekemiset lopu. Emiraatin historiaan kannattaa tutustua mm. käymällä Dhayah linnoituksella. 1500-luvulla kivistä tehty linnake on ainoa, mikä Yhdistyneissä Arabiemiraateissa on jäljellä. Maisemat täältäkin ovat mahtava.

Toinen suositeltava kohde on Suwaidi Pearl farm. Täällä on viljelty helmiä kautta aikain, ja täällä voit tutustua helmien syntyyn. Lähistön mangrovesuistossa voi käydä melomassa (krokotiilejä ei kuulemma ole) ja hyvällä tuurilla osut flamingo-parven keskelle.

”Ratsastusretki aavikolla ja haukka-esitys ovat myös suosittuja sekä tietenkin lounas, jonka paikalliset naisten ovat valmistaneet.” Phillips vielä muistuttaa.

Ja golfareille on tarjolla kaksi täysimittaista kenttää.

Paras aika matkustaa Ras Al Khaimahiin on loka-toukokuu. Silloin lämpötilat ovat parhaimmillaan. Dubain lentokentältä lähtee ilmainen bussi, joka kestää vain 45 minuuttia. ”Usein pääse Ras Al Khaimahiin nopeammin kuin toiselle puolen Dubaita”, Phillips kertoo.

Phillipsin mukaan Ras Al Khaimahissa pärjää kävellen ja edullisilla takseilla. Omaa autoa ei tarvitse.

Phillips kehuu Ras Al Khaimahin ravintoloita ja hyvää ruokaa, ja muistuttaa, että alkoholia saa ostaa kaupasta ja sitä tarjoillaan kaikissa ravintoloissa. ”Ras Al Khaimahissa ollaan hyvin avoimia alkoholin suhteen.”

Phillipsin suosituksia ravintoloiksi ovat mm. Al Fanar-ravintola sekä Salt Food Track rannalla. Sieltä saa parhaat hampurilaiset. Ja jälkiruoaksi hän suosittelee paikallista Ashuk-jäätelöä.

Matkailualan ammattilaisten omat sivut: Raktravelmaster.com.

Leena