Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Rauhalinna tarjoaa luksusmajoitusta Savonlinnassa

Matkamessuilla esiteltiin Rauhalinnan pitsihuvila, jonka on tarkoitus aueta asiakkaille tulevana kesänä. Kauppaneuvos Kyösti Kakkonen on luonut Savonlinnan Rauhalinnaan luksusmajoituksen, jonka avulla on tarkoitus nostaa myös kansainvälisten matkailijoiden määrää seudulla. Yli 100-vuotiaan huvilan rakennutti aikanaan kenraaliluutnantti Nils Weckman häälahjaksi vaimolleen.

Presidenttien majoitus

Vuosien saatossa paikassa on majoittunut useampia Suomen presidenttejä ja kuvissa näkyy niin jykevää parkettia kuin loisteliaita patsaita. ”Tarkoitus on ollut kunnostaa paikka entiseen loistoonsa ja tehdä tästä Itä-Suomen hienoin majoituskohde”, kertoo Rauhalinnan ostanut Kyösti Kakkonen. Aiemmin luksusmatkailu on sijoittunut pitkälti Lappiin ja Rauhalinnan toivotaan tuovan erilaista asiakaskuntaa Järvi-Suomeen. Kolme vuotta kestäneen remontin aikana Rauhalinnan kunnostustöissä on työskennellyt parhaillaan 54 työntekijää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Höyrylaivalla Oopperajuhlille

Rauhalinnan sijainti on optimaalinen, sillä lentokentältä paikalle kertyy matkaa kuusi kilometriä ja höyrylaivalla pääsee puolessa tunnissa Oopperajuhlille. Rauhalinnassa on 3,4 kilometriä omaa rantaa ja rannalla on havaittu muun muassa norppia. 100:n hehtaarin tontti tarjoaa ainutlaatuista rauhaa, mutta toisaalta aktiviteettejakin on tiedossa. Tarkoituksena on rakentaa niin padel-kenttä kuin kuntosalikin. Rannassa palvelee puolestaan käsin veistetty savusauna. Paikkaan on tulossa myös helikopterikenttä, jotta majoittuvat voivat saapua suoraan alueelle ilmateitse.

Ainutlaatuinen Pohjoismaissa

Oopperajuhlien kaupallinen johtaja Mika Nevalainen kiittelee Rauhalinnan entisöintiä. ”Rauhalinna-yhteistyö on huikea mahdollisuus yhdistää voimiamme ja löytää uusia asiakkaita Oopperajuhlille”, hän kiittelee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Arctic Signaturen toimitusjohtaja Ari Siivikko räätälöi Rauhalinnaan asiakkaan toiveiden mukaisen paketin. ”Tämä on ainoa laatuaan Pohjoismaissa ja tällaista on kaivattu Järvi-Suomeen”, hän iloitsi.

Arctic Signaturen toimitusjohtaja Ari Siivikko puolestaan kertoo, ettei tällaista kokonaisuutta ole Pohjoismaissa vielä nähty. Paikalla on pitkä historia ja se on museoviraston entisöimä. ”Majoitusta ei myydä hinta vaan elämykset edellä, tällaista luksusta on jo pitkään toivottu Järvi-Suomeen”, hän kertoo. Ajatuksena on, ettei tällainen uudenlainen luksusmajoitus ole keneltäkään pois, vaan se tuo uudenlaista asiakaskuntaa Savonlinnaan”, Siivikko jatkaa. Hän toimii paikan tapahtumakoordinaattorina ja toteuttaa asiakkaiden toiveita räätälöiden jokaiselle omanlaisensa paketin.

 

Katja Lehtinen

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.