Hyppää sisältöön
· Leena

Restelin hotelliliiketoiminta Scandicille

Scandicin Restel-hotelliliiketoiminnan kauppa saatiin päätökseen

Scandic osti Restelin hotelliliiketoiminnan 29.12.2017

 

 Scandic ilmoitti ostavansa Restelin hotelliliiketoiminnan 21.6.2017. Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) hyväksyi kaupan 5.12.2017 sillä ehdolla, että Scandic myy yhden hotellin Lahdessa, yhden Porissa ja yhden Kuopiossa. Lisäksi sopimukseen sisältyi ehto, ettei Scandic osallistu tiettyihin hotelliprojekteihin Lappeenrannassa ja Vantaalla.

Pro forma -tiedoilla, mikäli hankinta olisi toteutettu tammikuun 1. päivä 2016, se olisi lisännyt Scandicin liikevaihtoa 203,4 miljoonalla eurolla ja käyttökate olisi kasvanut 13,7 miljoonaa euroa. Myytävien kolmen hotellin liikevaihto oli 2016 noin 8 miljoonaa ja käyttökate noin 1,7 miljoonaa euroa. Scandicin arviot kaupan taloudellisista vaikutuksista esiteltiin mediatiedotteessa 21.6.2017.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Scandic uskoo hotellipeittonsa laajentamisen mahdollistavan aiemman ilmoituksensa mukaisesti sekä liikevaihdon että katemarginaalien kasvun tulevien vuosien aikana. Liikevaihtoa on mahdollista nostaa siirtämällä hotellit Scandic-brändin alle ja vahvistamalla kuluttajatarjontaa Suomen markkinoilla. Lisäksi kustannusten odotetaan laskevan yhdistämällä hallinto ja hankinnat.

Scandic arvioi, että hankittujen liiketoimintojen kannattavuus, poislukien kolme myytävää hotellia, ylittää tulevaisuudessa Scandic-konsernin käyttökatetavoitteen, joka on 11 prosenttia.

Leena