Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

RestoMessut kokosi alan yritykset ja opiskelijat yhteen

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu järjesti tällä viikolla Haagan restonomikampuksella RestoMessut.

Messuilla lähes 300 opiskelijaa pääsi tutustumaan monipuoliseen toimialaan ja sen tarjoamiin työelämämahdollisuuksiin. Messuilla oli mukana lähes 40 alan yritystä, mikä tarjosi opiskelijoille mahtavan mahdollisuuden verkostoitua tulevien työnantajien kanssa, ja yrityksille tilaisuuden tutustua alan osaajiin ja tulevaisuuteen

Haaga-Helian matkailun lehtori ja RestoMessujen projektipäällikkö Salla Ursin kertoo, että RestoMessujen 10 hengen toisen vuoden restonomiopiskelijoista koostuva projektiryhmä on tehnyt kovasti töitä, jotta messut on vihdoin saatu järjestymään tauon jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Jännitti, miten opiskelijat ja yritykset löytävät messuille monen vuoden tauon jälkeen. Aluksi ilmoittautuneita yrityksiä olikin vähän, mutta lopulta ilmoittautuneita alkoi tulla niin paljon, että joillekkin jouduttiin jopa sanomaan ei, Ursin kertaa.

Kuvassa Haaga-Helian restonomiopiskelijoiden RestoMessujen projektiryhmän Eetu Lehtomäki, Veeti Tuomainen ja Aku Kylänpää ja Eckerö Linen Simopekka Silventola.

Eckerö Linen risteilyisäntä ja Haaga-Helian alumni Simopekka Silventola oli innoissaan mukana RestoMessuilla kolmen vuoden tauon jälkeen.

“Opiskelijat ovat olleet innokkaita ja tulleet rohkeasti juttelemaan ja kyselemään Eckerö Linen toiminnasta. RestoMessut on ehdottomasti paras tämän alan rekrytapahtuma kaikinpuolin, täällä on jälleen kerran huikea tunnelma.”

– Hotelli-, ravintola- ja matkailuala on elpymässä nopeasti koronapandemiasta. Yhtenä kasvun esteenä alalla voi tällä hetkellä nähdä jopa osaajapulan. Haaga-Helia avaa ovet työelämään, ja yksi tulkinta tästä missiostamme oli tutustuttaa opiskelijamme monipuoliseen toimialaan, kertoo tutkintojohtaja Risto Karmavuo Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

RestoMessujen tavoitteena on pitää yllä tiiviitä elinkeinosuhteita, tarjota verkostoitumismahdollisuuksia nykyisten ja tulevaisuuden osaajien kesken sekä yhdistää työpaikat ja osaaminen.

Edellisen kerran Haagan restonomikampuksella järjestettiin samankaltaiset messut vuonna 2019. Opiskelijoilla oli nyt pitkästä aikaa mahdollisuus tutustua livetapahtumassa alan yrityksiin, löytää inspiraatiota työnhakuun ja laajentaa verkostoaan. Tapahtumassa opiskelijat osallistuivat esimerkiksi CV- ja LinkedIn-työpajaan, jossa opastettiin päivittämään oma profiili ammattilaisen opastuksella.

 

Lähde ja kuvat Haaga-Helia

 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.