Retkeilijöille opaskirja kansallispuistoihin

Matalan kynnyksen retkeily on noussut valtavaan suosioon. Uudessa oppaassa esitellään kaikki maamme 40 kansallispuistoa ja annetaan vinkkejä, kuinka puistojen luonnosta ja tunnelmasta saa eniten irti. Kirjassa on tekstien, kuvien ja karttojen lisäksi tilaa myös omille muistiinpanoille.

Kansallispuistojen keräily on hauska ja antoisa harrastus, jota tukemaan on suunniteltu päiväkirjanakin toimiva Kansallispuistot Bongarin opas. Kirja kannustaa kokemaan puistot rauhassa aistien ja nautiskellen, ilman suorittamisen tai kiireen tunnetta. Kustakin puistosta on mukana yleiskartta, johon on merkitty kohde- ja elämysvinkkejä. Perustiedot on listattu selkeästi, ja vinkkilistasta on helppo poimia itselle sopivat elämysehdotukset.

 

”Vinkkien avulla puistojen taian ja kauneuden voi kokea eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina – kansallispuistoissa kun riittää lumoa aina, ei pelkästään kauniina kesäpäivinä”, muistuttaa teoksen kirjoittaja Jonna Saari. ”Toivommekin, että monipuoliset vinkit kannustavat palaamaan puistoihin aina uudelleen eri ajankohtina. Näin kansallispuistoista voi saada jopa elämänmittaisen, upean harrastuksen.”

Kirjaan voi itse merkitä muistiin omat retkensä ja kokemuksensa sekä antaa puistoille tähtiarviot. Kirjassa on lisäksi liitteenä tarrat jokaisen kansallispuiston tunnuksesta. Tarrat voi kiinnittää kirjan sivuille sitä mukaa, kun puistoissa on vierailtu.

 

Kansallispuistoharrastuksen tueksi Karttakeskus on syyskuun lopussa julkaissut myös Suomen kansallispuistot -karttajulisteen. Suomen kartalle on merkitty kaikki kansallispuistot ja niiden tunnukset.

Bongarin opas on syntynyt Karttakeskuksen ja Retkipaikan yhteistyönä. Retkipaikka on Suomen suosituin retkeilymedia, joka tavoittaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa lukijaa. Karttajuliste puolestaan on toteutettu yhdessä Metsähallituksen kanssa. Molempien tuotteiden myyntituloista käytetään 5 % Suomen kansallispuistojen kehittämiseen.

Kansallispuistot-Bongarin opas -kirjan suositushinta on 19 euroa.

 

Lähde: Karttakeskus
Kuva: Visit Finland, Julia Kivelä, Etelä-Konneveden kansallispuisto

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X