Hyppää sisältöön
· Leena

Revontulihälytys Pyhä-Luostolla!

Pyhä-Luostolla on otettu käyttöön reaaliaikainen Aurora Alert Realtime-revontulihälytysjärjestelmä.

Pyhä-Luosto on ensimmäinen matkailualue, joka tarjoaa palvelun maksuttomana kaikille matkailualueella vieraileville asiakkaille. Ainoa edellytys on, että asiakkaalla on mobiililaitteessaan käytössä datayhteys tai halutessaan hän voi hyödyntää alueella yritysten tarjoamia maksuttomia wifi-verkkoja.

Jos asiakkaalla ei ole käytössään datayhteyttä voi hän tilata puhelimeensa maksullisen Aurora Alert Realtime-tekstiviestipalvelun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aurora Alert Realtime -revontulihälytysjärjestelmän voi aktivoida mobiililaitteeseen www.luosto.fi/auroraalertluosto ja www.pyha.fi/auroraalertpyha -sivustoilta.

Kun revontulet ovat nähtävissä matkailualueilla antaa mobiililaite äänimerkkihälytyksen.

Revontulien näkyminen taivaalla kestää yleensä muutamista minuuteista parhaimmillaan jopa tuntiin, jos sääolosuhteet ovat ihanteelliset. Aurora Alert antaa hälytyksen, joka indikoi revontulien voimakkuutta taivaalla asteikolla 1-5, jossa 1 on heikko ja 5 vahva.

Revontulet yhdistetään usein talveen ja lumelliseen ajankohtaan mutta revontulikausi alkaa jo syyskuussa iltojen hämärtyessä. Jatkossa hälytysjärjestelmä toimii alueella syyskuun 1. päivästä alkaen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aurora Alert Realtime -revontulihälytysjärjestelmä on rovaniemeläisen Reijo Kortesalmen tuotekehityksen tuloksena syntynyt tuote. Revontulihälytysjärjestelmän antama informaatio revotulien näkyvyydestä perustuu Pyhällä ja Luostolla sijaitsevien paikallisten sensoreiden analysoimaan tietoon. Paikalliset sensorit takaavat hälytysjärjestelmän luotettavuuden.

Lähde: Visit Pyhä-Luosto

Leena