Riian risteilyt loppuvat

Latvian hallitus on tänään päättänyt uusista matkustusrajoituksista ja asettanut 10 vuorokauden karanteenimääräyksen Suomesta saapuville matkustajille.

Päätöksen seurauksena Tallink keskeyttää operoinnin Helsinki-Riika-reitillä 28.9.2020 ensi kevääseen saakka. Latvia on luokitellut Suomen keltaiseksi maaksi tämänhetkisen koronavirustartuntaluvun perusteella, minkä takia uudet matkustusrajoitukset ja karanteenikäytäntö astuvat voimaan.

Liikennöinti Helsinki-Riika-reitillä aloitettiin kesäkuun 2020 lopussa, aluksi päivittäin Silja Serenadella ja syyskuun puolivälistä lähtien kahdesti viikossa Baltic Queenilla. Kesälomakaudella matkustajia oli jopa 1500-2000 jokaisella lähdöllä, mutta matkustajamäärät kääntyivät laskuun elokuun puolivälissä kun maiden hallitukset asettivat uusia matkustusrajoituksia ja kehottivat välttämään tarpeetonta matkustusta.

”Matkustajamäärät ovat laskeneet elokuun puolivälistä lähtien, mutta olleet kuitenkin riittäviä Helsinki-Riika-reitin kannattavuutta ajatellen. Tänään ilmoitettujen uusien matkustusrajoitusten myötä on mahdotonta jatkaa reitin liikennöintiä kannattavasti. Tiedämme kokemuksistamme, että matkustajamäärät romahtavat heti kun uusista matkustusrajoituksista ilmoitetaan. Tappioidemme minimoimiseksi meidän on valitettavasti keskeytettävä tämä suosittu reitti toistaiseksi”, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene kertoo.

Reitin oli määrä jatkua marraskuussa, mutta varausten romahduksen vuoksi 30.9. risteily päätettiin keskeyttää koko talveksi.

”Toivomme, että voimme avata reitin uudelleen tämänhetkisen suunnitelman mukaan toukokuussa 2021. Olemme jo aloittaneet neuvottelut reitin suhteen eri viranomaisten ja useiden muiden tahojen kanssa Riiassa ja Latviassa”, Nõgene jatkaa.

 

Lähde:Tallink Silja

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X