Robotti tuo ruokaa lähtöportille

Jakelurobotit ovat yhä yleisempi näky lentoasemilla, erityisesti Yhdysvalloissa. Viime kuussa Cincinnati/Northern Kentuckyn kansainvälinen lentoasema (CVG) lanseerasi täysin itsenäisten jakelurobottien laivaston ruokatuotteiden ja vähittäiskaupan jakelua varten.

Matkustajat voivat tilata Paradies Lagardèren ylläpitämissä vähittäismyymälöissä myytäviä grab and go- syötäviä, juomia sekä pieniä matkatarvikkeita mobiililaitteillaan orderatcvg.com-sivuston kautta. Ottobots-robotti toimittaa tilauksen perille suoraan terminaalissa odottavalle matkustajalle.

Cincinnatissa on kokeiltu myös uutta Gita-nimistä robottia, joka on otettu käyttöön jo useilla muilla lentoasemilla Yhdysvalloissa, muun muassa JFK:lla, Philadelphiassa, Minneapolis-Saint Paulissa, San Franciscossa, Salt Lake Cityssä ja Seattle-Tacomassa.

Liikkuvat droidit käyttävät visuaalista tunnistustekniikkaa löyttäkseen oikean portin ja asiakkaat. CVG:n strategisten innovaatioiden johtaja Naashom Marxin sanoin: “Toivomme, että automaatio lisääntyy Yhdysvalloissa. Seuraava sukupolvi ei vain kaipaa automaatiota, vaan odottaa sen olevan normi.”

Lähde: FutureTravelExperience

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X