Hyppää sisältöön
· Leena

Rovaniemellä odotetaan huippukautta

Rovaniemelle odotetaan ennätyksellistä matkailutalvea, vaikka jo viime vuosi oli kaupungissa huippumenestys. Kaikkien aikojen kovimpaan kysyntään vastataan nyt voimakkailla investoinneilla: tarjolla on alkavalle talvikaudelle lähes 1 200 vuodepaikkaa enemmän kuin viime vuonna.  Yritysten investoinnit nousevat reilusti yli 30 miljoonaan euroon.

Golden Circle Suites

Rovaniemellä voi tänä talvena valita yöpaikakseen muun muassa lasi-igluja, lasikotahuoneistoja, käpylehmiä, panoraama- ja jäämökkejä sekä revontulivaunuja.  Tammikuun lopussa kaupungin keskustaan valmistuva Golden Circle Suites täydentää uutta majoitustarjontaa vielä 25:lla boutiquehuoneistolla. Erityisesti Napapiirillä ja Joulupukin Pajakylän alueella rakentaminen käy vilkkaana.

Vaihtoehtoja Napapiirillä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Arctic Treehouse

Santaparkin kupeessa sijaitseva Arctic Treehouse Hotel saa joulusesongille kuusi uutta käpylehmää ja ensi vuonna vielä 20 käpylehmää lisää.  Napapiirin suurimpaan majoitusyritys Santa Claus Holiday Villageen on valmistunut tälle kaudelle uusi vastaanotto-ravintolarakennus sekä 46 uutta Superior-mökkiä. Lisäksi lomakylän yrittäjät ovat jo aloittaneet oman, 46 sviittiä käsittävän hotellin rakennustyöt.

Santa’s Hotels on rakentanut Napapiirille yhteensä 71 lasi-iglua sekä uuden ravintola-vastaanottorakennuksen. Joulupukin Pajakylän lumi-igluhotellistaan tunnettu Snowman World niin ikään laajentaa majoitustoimintaansa avaamalla 14 lasikotahuoneiston Snowman World Glass Resortin (pääkuva).

Jäämökkejä

Apukka Resort

Matkailualueet levittäytyvät tänä talvena myös Rovaniemen lähiympäristöön muun muassa Apukkaan ja Vaattunkikönkäälle. Apukka Resort on erikoistunut revontulien kokemiseen ja jäärakennuksiin.  Majoitusvaihtoehtoina on hotelli- ja huoneistomajoituksen lisäksi muun muassa jäämökkejä, lämmin revontulivaunu sekä myöhemmin myös lasikattoisia revontulikotia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Panorama Design HutsRovaniemen lentokentältä 15 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevan Kämppäkartano Vaattungin pihapiiriin rakennetut lasiseinäiset, ekologiset ja siirrettävät Panorama Desing Hutit otetaan käyttöön joulukuun alusta.

Kiinalaisinvestointi

Nova Skyland Hotel

Lapin ensimmäinen kiinalaisinvestointi Nova Skyland Hotel tullaan rakentamaan useammassa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe, 14 puurakenteisen paritalon ja 144-paikkaisen ravintolan kokonaisuus avattiin marraskuussa.
Talvisesonki Rovaniemellä jatkuu joulusta pitkälle kevääseen, jonka aikana matkailijamäärien arvioidaan kasvavan 15–20 prosenttia. Useimmat elämyksellisistä luksusmajoituskohteista ovat suosituimpina talvilomakuukausina lähes loppuunmyytyjä.  Seuraavaksi tavoitteena on tuotteistaa kesä ja laajentaa matkailusesonki ympärivuotiseksi.

Santa’s Igloos
Santa Claus Hotel
Leena