Hyppää sisältöön
· Leena

Royal Caribbeanille kolmas Icon-alus Suomesta

Royal Caribbean Cruises ja Meyer Turun telakka ovat allekirjoittaneet laivasopimuksen kolmannen Icon-luokan risteilylaivan toimittamisesta keväällä 2025.

Kaksi ensimmäistä Icon-alusta luovutetaan Meyer Turun telakalta vuosina 2022 ja 2024.
Ensimmäisen Icon-aluksen tuotanto alkaa keväällä 2020.

Icon-alukset ovat noin 200  000 bruttovetoisuustonnin risteilylaivoja ja ne käyttävät LNG:tä polttoaineena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Royal Caribbean rakennuttaa risteilyaluksia viidessä eri maassa.
”Icon-alusten suunnittelu etenee hyvin Meyer Turun telakalla, ja määrittelemme näillä laivoilla uudelleen sen, millainen moderni risteilyalus on. Ympäristöystävällisyys, kestävyys ja päästöjen vähentäminen ovat olleet keskiössä Iconin suunnittelussa. Olemme yhdessä Meyer Turun kanssa ottaneet käyttöön uusimmat mahdolliset teknologiat ja kehitämme yhdessä myös täysin uutta teknologiaa”, Royal Caribbean Cruisesin Executive Vice president Maritime & Newbuilding Harri Kulovaara kertoo.

Kuvassa vasemmalta Harri Kulovaara, Executive Vice President, Maritime and Newbuilding, Royal Caribbean Cruises Ltd.; Richard Fain, Chairman and CEO, Royal Caribbean Cruises Ltd.; Kelly Gonzalez, Senior Vice President, Architectural Design, Royal Caribbean Cruises Ltd.; Olli Jantunen, Meyer Turku, Icon Project Manager.; Jan Meyer, CEO, Meyer Turku; Mika Heiskanen, Head of Design&Engineering, Meyer Turku.

Meyer Turun telakalta ovat valmistuneet mm. vuonna 1999 Voyager of the Seas-alus Royal Promenade –kävelykatuineen sekä vuosina 2009 ja 2010 Oasis ja Allure of the Seas.

“Olemme hyvin kiitollisia, että Royal Caribbean on osoittanut luottavansa Iconin suunnitteluun ja kykyymme rakentaa tällaisia erityislaatuisia aluksia. Icon III laajentaa tilauskirjamme ulottumaan vuoteen 2025, mikä antaa telakalle ja suomalaiselle laivanrakennusklusterille pitkän kasvun näkymän. Tarvitsemme tätä pitkää tilauskirjaa, jotta voimme valmistautua tulevaisuuden usein valtio-omisteiseen kilpailuun. Icon III:n tilaus on tehty luottaen siihen, että pystymme säilyttämään joustavuuden ja kilpailukyvyn myös tulevaisuuden liiketoimintaympäristössä”, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer toteaa.

Leena