Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Rukalla 14 miljoonan euron investoinnit

Rukakeskus Oy aloittaa massiiviset investoinnit Maston rinnealueelle. Alueelle rakentuu Suomen ensimmäinen kahdeksan hengen huippunopea Masto Express -tuolihissi sekä neljä uutta laskettelurinnettä. Myös alueen lumetustehoa vahvistetaan merkittävästi 40 uuden lumitykin hankinnalla. Rakennustyöt aloitetaan toukokuussa, ja uudistukset ovat valmiina jo marraskuussa 2023.

Uudistusten näkyvin osa on Suomen ensimmäinen kahdeksan hengen huippunopea, kuomullinen Masto Express -tuolihissi. Hissi on Suomen nopein 6 m/s nopeudellaan sekä ylivoimaisesti tehokkain nostaen peräti 4000 hiihtäjää tunnissa Maston huipulle.

Maston nykyisten rinteiden rinnalle rakennetaan neljä uutta rinnettä. Uudet rinteet parantavat yhteyksiä Vuosselin ja Kelon rinnealueille, minkä lisäksi alueelle rakentuu elämyksellinen Tykkylaakso.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Maston alue on tunnettu upeista tykkylumen peittämistä puistaan, ja halusimme korostaa tätä ominaisuutta luomalla tykkypuuteemaisen seikkailurinteen. Rinneuudistukset yhdessä nopean ja mukavan tuolihissin kanssa tuovat Maston vetovoiman aivan uudelle tasolle”, Rukakeskus Oy:n paikallisjohtaja Matti Parviainen kertoo.

Tavoitteena maailman paras hiihtokeskus perheille

Rukan strategian kulmakivenä on jo useiden vuosien ajan ollut tavoite kehittää tunturista maailman paras hiihtokeskus perheille. Tämä on tarkoittanut useita rinne- ja hissi- sekä majoitustoiminnan investointeja, joilla lasten kanssa lomailusta on tehty sujuvampaa.

Kesällä 2022 Rukan suositulle Vuosselin alueelle rakennettiin kaksi uutta lapsille ja perheille suunniteltua hissiä ja rinnettä, Mini Ruka ja Ruka Park Junior. Tämän lisäksi alueella on entuudestaan pienten lasten rinnealue Family Park sekä sisäleikkitila Kids’ Club.

Rukakeskus Oy on saanut Euroopan unionin osarahoituksen “Maailman paras perheille ja ympäristölle” -hankkeelle, johon kuuluvat Maston uudet rinteet ja hissi, energiatehokkaan automaattisen lumetusjärjestelmän toteutus, uusien rinteiden LED-valaistus sekä asuntovaunualueen laajennus 40 paikalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rukan kansainvälinen kilpailuetu on myös lumivarmuus, ja sitä vahvistamaan Maston ja Pessarin rinteille rakennetaan 40 lumitykin täysautomaattinen lumetusjärjestelmä. Ennestään Rukan hiihtokeskuksella on noin 100 lumitykin kokoinen lumetuskalusto, joten lumetuskapasiteetti kasvaa investoinnin johdosta lähes puolitoistakertaiseksi.

 

Lähde: Rukakeskus Oy

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.