Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Rukalle Suomen pisin vaijeriliuku

Rukatunturille avataan ensi kesällä Suomen pisin vaijeriliuku, 364 metriä.

Liu’un pituus on 364 metriä ja korkeimmillaan siinä liu’utaan yli 40 metrissä. Liuku on huipulta–huipulle-liuku, ja se ylittää Rukan eturinteiden ja Saaruan rinteiden välisen kurun Valtavaaran ja Konttaisen maisemien suuntaan. Liu’ussa on kaksi samansuuntaista rataa, joka mahdollistaa samanaikaisen laskun kaverin kanssa. Rohkeimmille on valittavana Teräsmies-liuku, jossa lasketaan vaakatasossa pää edellä.

”Rukan vaijeriliuku on ainutlaatuinen pituutensa lisäksi myös siksi, että muualla Suomessa ei ole mahdollista rakentaa huipulta huipulle johtavaa liukua”, kertoo Ruka-Kuusamo Matkailun toimitusjohtaja Mats Lindfors. Vaijeriliuku on tervetullut lisä alueen matkailutarjontaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Liuku on ainutlaatuinen elämys, mutta vielä upeamman siitä tekee sijainti korkealla huippujen välissä ja taustalla siintävät järvet ja tunturit”, sanoo Zipline Suomi Oy:n toimitusjohtaja Risto Talvitie.

”Vaijeriliuku palvelee asiakkaita ympärivuotisesti, ja se sopii kaikenikäisille ja -tasoisille. Liu’ulle pääsee kulkemalla hissillä ylös. Liu’un jälkeen voi jatkaa talvella suksilla, kesällä jalan tai vaikka ottamalla gondolikyydin takaisin kylään”, sanoo Rukakeskuksen rinnetoiminnan kehityspäällikkö, Otto Lintunen.

Hiihtokeskuksen kesäasiakkaille on toteutettu jo aiemmin kesäkelkkarata, kävelyreittejä tunturialueella, ja iso ponnistus on alueelle paraikaa rakentuva Ruka Bike Park ja muut alueen kehittyvät pyöräilymahdollisuudet.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Faktalaatikko

  • Suomen pisin vaijeriliuku Suomen kauneimmissa maisemissa (364 metriä)
  • Avaustavoite heinäkuussa 2021
  • Avoinna ympäri vuoden
  • Ei vaadi aiempaa kokemusta, sopii kaikenikäisille ja -tasoisille
  • Liukujan painorajat: 30–120 kg
  • Voi liukua samanaikaisesti kaverin kanssa
  • Teräsmiesliu’ussa lasketaan pää edellä selästä vaijeriin kiinnitettynä

 

Lähde: Ruka-Kuusamo Matkailu ry

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.