Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Ruotsissa OTA:t saavat taas myydä Finnairin lentoja haluamillaan hinnoilla

Ruotsin matkailualan liitto SRF teki vuonna 2020 valituksen Finnairista Ruotsin Kilpailuvirastolle sen jälkeen, kun Finnair oli kieltänyt matkatoimistoja markkinoimasta lentoyhtiön lentoja sen omia hintoja alhaisemmilla hinnoilla.

Ruotsin Kilpailuvirasto on sittemmin tutkinut tapausta laajasti, ja nyt Finnair on suostunut vapaaehtoiseen sitoumukseen, jonka mukaan matkatoimistot saavat jälleen markkinoida ja myydä lippuja lentoyhtiön omaa hintaa halvemmalla.

“Kilpailuviraston päätös on voitto matkatoimistoille ja kuluttajille”, Ruotsista kommentoidaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kilpailuviraston päätös tarkoittaa, että matkatoimistot, joilta Finnair kolme ja puoli vuotta sitten eväsi lentojensa myyntiluvan, voivat jälleen alkaa myydä lentoyhtiön lippuja. Jos Finnair rikkoo sitoumustaan, sitä odottaa 100 miljoonan kruunun sakko.

”On tervetullutta, että Kilpailuvirasto on pakottanut Finnairin perumaan omia hintojaan alempien hintojen markkinoinnin. On täysin järjetöntä, että toimittajat sanelevat, millaisia hintoja kuluttajille tarjotaan”, sanoo SRF:n pääsihteeri Didrik von Seth. ” Kilpailuviraston päätöksessä todetaan, että Finnairin toiminta oli kilpailunvastaista. Siinä todetaan myös, että matkatoimistot ovat itsenäisiä yrityksiä, joilla on oikeus määrätä omat hintansa.   Finnairin nyt antamalla sitoumuksella varmistetaan, että kuluttajat voivat jatkossakin helposti vertailla kaikkien lentoyhtiöiden lentohintoja ja varata liput parhaaseen hintaan. Lentoyhtiöt haluavat valvoa jakelukanavia voidakseen periä mahdollisimman korkeita hintoja. Kilpailuviraston päätös on voitto maan matkailukuluttajille”, sanoo Didrik von Seth.

 

Lähde: travelnews 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.