Ruotsista maailman suurin The Drinkable Country -ulkoilmabaarin

Visit Sweden on lanseerannut The Drinkable Country -konseptin, eli maailman suurimman ulkoilmabaarin. Sekä ruotsalaiset että ulkomaiset matkailijat pääsevät nauttimaan ruotsalaisista juomaelämyksistä 16 pöydässä, jotka löytyvät eri puolilta Ruotsia.

Pöytien tarjonta ja juomat vaihtelevat sen mukaan, mitä paikallinen baarimestari on valinnut. Pakettiin voi sisältyä esimerkiksi puolen päivän mittainen elämys, jossa opitaan luonnon raaka-aineista ja miten niistä valmistetaan erilaisia erikoisjuomia, juomalistoja ja maistelumenuita, tai tarjolla voi olla vaikkapa paikallisesti tuotettua mehua, must-juomaa, olutta tai muuta vastaavaa.

The Drinkable Country tarjoaa syvällisen katsauksen Ruotsin luonnosta löytyviin monipuolisiin makuihin. Juomien reseptit ovat Ruotsin tunnetuimpien juoma-asiantuntijoiden käsialaa, mukaan lukien Emil Åreng ja kansainvälisesti palkittu Tjoget-baari. Tarkoituksena on esitellä paikallisia ruotsalaisia makuja sekä luoda tee-se-itse-reseptejä, joiden ainekset löytyvät Ruotsin luonnosta, eli yli 100 miljoonan hehtaarin ruokakomerosta.

Kampanja on jatkumoa Visit Swedenin vuonna 2019 lanseeraamalle The Edible Country -konseptille, joka teki Ruotsista maailman suurimman tee-se-itse-gourmetravintolan Michelin-palkittujen kokkien resepteillä varustettuna. Nyt konseptia on laajennettu myös juomaelämyksiin. The Drinkable Country -pöydissä osallistujat voivat luoda oman juomaelämyksensä asiantuntijoiden reseptien, paikallisten juomien sekä luonnosta löytyvien ainesosien tai paikallisen oppaan avulla.

”The Drinkable Country -konsepti antaa vierailijoille mahdollisuuden tutkia ainutlaatuisia ruotsalaisia makuja suoraan luonnosta. Maamme suuret marjojen, kasvien ja makean veden varannot tarjoavat puitteet upeille juomaelämyksille, joita haluamme jakaa eteenpäin”, sanoo Jens Heed, Visit Swedenin ateriamatkailuohjelman päällikkö.

The Drinkable Country -pöydät sijaitsevat Arjeplogissa ja Liehittäjässä (Ruotsin Lappi), Grövelsjönissä (Taalainmaa), Orbadenissa (Gävleborg), Nyköpingissä (Sörmland), Salthamnissa (Gotlanti), Ramsvikissa ja Göta Kanalissa (Länsi-Ruotsi), Falkenbergissä (Halland), Kastebergissa, Asassa, Wallbyssa ja Stufvenäsissä (Småland), sekä Ormanäsissä, Vångassa ja Venissä (Skåne).

Lisätietoa kohteista sekä varauksista löydät osoitteesta https://visitsweden.com/drinkable-country/ .

 

 

Lähde: Visit Sweden
Kuva: Niklas Nyman/Visit Sweden

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X