Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Ruskavahti kertoo missä ruska on nyt parhaimmillaan

Viime vuonna julkaistu, verkossa tekoälyä hyödyntävä Ruskavahti-palvelu (Autumn Foliage Live) ilahduttaa taas matkailijoita kertomalla, milloin ja mihin päin Suomea kannattaa matkustaa, jos haluaa päästä nauttimaan kauneimmasta ruskasta.

Ruskavahti on tekoälyä hyödyntävä ja tiekamerakuvia analysoiva sovellus ruskan tunnistamiseen. Uudet tiekamerakuvat ladataan ja analysoidaan algoritmin avulla päivittäin ja näiden sekä muun datan avulla ruskan etenemisen ennusteet päivitetään viikoittain karttakuvaan.

Palvelu on käytettävissä englanniksi, saksaksi, ruotsiksi, espanjaksi, italiaksi ja japaniksi. Vaikka palvelun varsinainen kohderyhmä on kansainväliset matkailijat, ovat kotimaan matkailijat löytäneet myös palvelun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Viime vuonna useampi kotimaan media kirjoitti Ruskavahdista, ja palvelusta kertova uutinen verkkosivuillamme oli koko vuoden luetuin. Suomalaiset käyttivät myös itse Ruskavahti-palvelua eniten. Suomen jälkeen vierailijoita tuli eniten Isosta-Britanniasta, Saksasta, Italiasta ja Hollannista, Visit Finlandin digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Minna Myyrinmaa kertoo.

Ruskavahti on saanut menestystä myös kilpailussa. IAB MIXX Awards -kilpailussa se voitti Vuoden datateko 2023 -palkinnon ja Grand One 2023 -kilpailussa se sai kunniamaininnan innovatiivisimmasta teknologian käytöstä.

Tänä vuonna Visit Finland tekee Ruskavahdin tiimoilta yhteistyötä suomalaisen ulkoiluvaate- ja -varustebrändin Haltin kanssa järjestäen kilpailun ulkoilun harrastajille maailmanlaajuisesti. Kansainvälisillä osallistujilla on mahdollisuus voittaa matka Suomeen ja päästä nauttimaan ruskasta. Kilpailu on auki 28.8.–17.9. välisenä aikana.

Katso tästä missä ruska on nyt parhaimmillaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Visit Finland
Kuva: Julia Kivelä

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.