Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Saimaan alueesta European Region of Gastronomy

Saimaa on vuoden 2024 Euroopan gastronomia-alue. Titteli siirtyi Saimaalle Ranskan luoteisosassa sijaitsevasta Hauts-de-Francesta.
Tittelin luovutuksen merkiksi Saimaalle lahjoitettiin ranskalaisen taiteilijan tekemä soihtu, jota oli vastaanottamassa Taste Saimaa Ambassador Anni Korhonen (kuva yllä). Kuvan henkilöt vasemmalta: Dr. Diane Dodd, IGCAT-järjestön johtaja, Daniel Fasquelle, Touquetin kunnanjohtaja, Taste Saimaa Ambassador Anni Korhonen sekä Pierre Nouchi, UMIH-järjestön johtaja (UMIH= L’Union des métiers et des industries de l’hôtellerie ) Kuva: @creditcampustihdf

– Ranskalaiset laittavat ruokaa intohimolla, mutta me suomalaiset käytämme kokkaamiseen ripauksen taikuutta. Ruokamme maustetaan revontulilla ja kesäyön auringolla. Jokaisella ruoka-alueella on omat erityispiirteensä, enkä keksi parempaa tapaa käydä gastronomista keskustelua maiden välillä kuin tällaiset tapahtumat, jotka tuovat lahjakkaita ihmisiä yhteen eri puolilta Eurooppaa, kiitteli Korhonen juhlapuheessaan.

Saimaan gastronomian juhlavuoden odotetaan tuovan alueelle uusia ruokamatkailijoita vuoden 2024 aikana. Juhlavuoden koordinaatiohankkeen johtaja Sari Kaasinen on innoissaan siitä, miten juhlavuosi on jo inspiroinut alueen toimijoita. Juhlavuotta valmistellaan yhteistyössä Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan sekä Etelä-Karjalan kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Juhlavuosi kokoaa yhteen kolmen maakunnan toimijat kehittämään alueen ruokamatkailua. Tarkoitus on yhdistää ruokaa, taidetta ja kulttuuria uudenlaisiksi elämyksiksi, joiden kautta Saimaata voi kokea kaikin aistein.

Juhlavuoden tapahtumakalenteri on nyt tekeillä, ja siihen voi jo ilmoittaa vuodelle 2024 suunniteltuja tapahtumia.

– Juhlavuoden viralliseen kalenteriin ilmoitetut tapahtumat saavat sekä kansallista että kansainvälistä näkyvyyttä. Nyt haluamme erityisesti kutsua vuoden alkukolmannekselle suunniteltuja tapahtumia ilmoittautumaan, jotta pääsemme hehkuttamaan niitä esitteissämme sekä tiedotteissa.

Tapahtumia voi ilmoittaa Taste Saimaan sivustolla osoitteessa www.tastesaimaa.fi/tapahtumahaut. Sivulla on ohjeet tapahtuman ilmoittamiseen sekä myös tapahtumilta vaadittavat kriteerit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Juhlavuosi pyörähtää käyntiin helmikuun alun avajaisviikonlopulla, jolloin luvassa on hieno avajaisgaala, Koko Saimaa pilkkii -tempaus, esittävää taidetta jäällä sekä muuta inspiroivaa ohjelmaa.

 

Lähde: Etelä-Savon maakuntaliitto

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.