Hyppää sisältöön
· Leena

Saimi Hoyer – Vuoden Matkailuhenkilö

Matkailutoimittajien Kilta palkitsi matkamessuilla Vuoden 2017 matkailuhenkilön ja -tapahtuman sekä kotimaan ja ulkomaan kohteet.


Vuoden matkailuhenkilö on Hotelli Punkaharjun johtaja Saimi Hoyer
Saimi Hoyer ja Hotelli Punkaharju ovat nostaneet kansallismaiseman takaisin Suomen matkailukartalle yhdeksi tämän hetken kiinnostavimmista kotimaan kohteista. Punkaharjun ja perinteisen hotellin matkailullisen arvon nousu on paljolti hotellinjohtajan henkilökohtaisen tarmon ja innostuksen ansiota.

Puhdas luonto ja siitä ammennettavat raaka-aineet maistuvat Hotelli Punkaharjun keittiössä. Saimi Hoyer on luonut Hotelli Punkaharjusta luonnosta kerättävien raaka-aineiden kehdon. Villiyrttikurssit, Punkaharjun kulttuuriperinteen vaaliminen sekä yhteistyö paikallisten matkailu- ja ruokayrittäjien kanssa ovat antaneet pontta luonnonkauniin Punkaharjun matkailun uudelle tulemiselle.

Kotimaan kohteena palkittiin Helsingin matkailusaaret
Sotilaskäytössä olleiden Helsingin Vallisaaren ja viereisen Kuninkaansaaren avautuminen kesällä 2016 käynnisti aivan uudenlaisen lähimatkailun pääkaupunkiseudulla. Näillä ”aarresaarilla” luonto ja historia kohtaavat. Kävijälle aukeavat rehevät, koskemattomat maisemat metsämansikoineen ja vadelmapensaineen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkomaan kohteena palkittiin Tartossa toimiva Viron kansallismuseo
Puolitoista vuotta sitten avautunut Viron kansallismuseo kertoo vaikuttavasti Viron historiasta ja kulttuurista aina muinaisajoista nykypäivään saakka. Kansallismuseo on houkutellut jo satoja tuhansia matkailijoita Tarttoon. Viime vuonna museossa kävi 260 000 vierasta, monet heistä tulivat Suomesta.

Viron kulttuurihistoriaa esittelevä perusnäyttely Kohtaamisia alkaa nykyajasta ja jatkuu yli 10 000 vuoden taakse. Näyttelyssä on traagisia ja koomisiakin osia Viron matkan varrelta.

Vuoden tapahtuma on Sodankylän elokuvajuhlat
Ainutlaatuinen pohjoinen festivaali saa vuosittain kymmenet tuhannet elokuvafriikit ympäri maailmaa matkustamaan kesäiseen Lappiin. Keskiyön auringon alla kohtaavat maailman kuuluisimmat elokuvaohjaajat, uuden elokuvan nousevat nimet, kansainvälinen yleisö ja tavallinen elokuvan ystävä välittömässä ilmapiirissä.

Leena