Hyppää sisältöön
· Leena

Saint Helenalle pääsee lentäen

Piskuinen Saint Helena on vihdoin saanut lentokentän.

Lähestulkoon eristyksissä keskellä eteläistä Atlanttia sijaitseva, Britanniaan kuuluva Saint Helenan saari on saanut lentokentän ja ilmasillan muualle maailmaan.

Saari on tunnettu Napoleon Bonaparten viimeisenä asuinpaikkana, jonne hänet karkotettiin vuonna 1815, ja missä hän kuoli.
Nykyisin saarella asuu nelisentuhatta asukasta. Heidän toiveensa on saada 122 neliökilometrin suuruiselle saarelle turisteja ja parantaa näin elintasoaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiemmin saarelle on päässyt ainoastaan Kapkaupungista Iso-Britannia Royal Mail -postilaivalla. Matka kesti viisi päivää. Alus kulki kolmen viikon välein tuoden asukkaille postia, ruokaa ja käyttötarvikkeita. Sekä muutamia hassuja turisteja.

Lentokentän rakennustyöt vaativat mittavia toimenpiteitä. Yksi vuorenhuippu piti räjäyttää ja laakso täyttää maalla, jotta saatiin tarpeeksi tasaista maata 1950-metriselle kiitotielle.

Lentokenttä saatiin auki ensimmäisen kerran jo vuonna 2016, mutta kovien tuulten takia reitille suunniteltu Boeing 737 –kone ei pystynytkään operoimaan kentälle. Sen avaaminen pitkittyi. 14.10. alkaen South African Airways operoi reittiä Embraer 190 –jetillä.

Nyt saarelta on viikoittainen lentoyhteys Kapkaupunkiin ja Johannesburgiin, välilaskulla Namibian Windhoekissa. Meno-paluulento maksaa noin 800 puntaa, eli noin 950 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena