Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Saint-Martin taistelee vihermarakattien invaasiota vastaan

Ranskan ja Hollannin viranomaiset etsivät Ranskan Saint-Martinin ja Hollannin Sint-Maartenin saarella keinoja torjua vihermarakattien kasvavaa populaatiota. Marakatit ovat kiusana niin paikallisille kuin turisteillekin, jonka lisäksi ne sotkevat ja levittävät tauteja,

Vihermarakatit ovat alun perin tulleet Saint-Martinille siirtomaaherrojen lemmikkeinä ja kauppalaivoilla, ja nyt ne ovat valloittaneet koko saaren.

Viranomaiset ovat ryhtyneet radikaaleihin toimenpiteeseen ja määränneet 450 marakatin lopettamisen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apinoiden määrä saarella jatkaa kasvuaan ellei toimenpiteisiin ryhdytä, ja seuraukset saaren alkuperäisille ekosysteemeille ovat vakavat. Vieraslajit aiheuttavat tuhoa alkuperäisille lajeille erityisesti saarivaltioissa.

Marakatit käyttäytyvät aggressiivisesti asukkaita ja lemmikkejä kohtaan sekä kaatavat roskiksia, tuhoavat puutarhoja ja ulostavat ihmisten tavaroihin. Marakatit syövät melkein mitä tahansa; linnunmunia, viljelykasveja sekä koriste- ja hedelmäkasveja ja -puita.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.